Betekenis van: Sociale media

« Terug naar Marketing Begrippen

Sociale media is een computertechnologie waar je gemakkelijk toegang hebt om informatie te delen. Bovendien kan je deze data delen met vrienden, familie of onbekenden. Echter wordt sociale media niet alleen privé gebruikt. Daarnaast wordt het ook benut door grote bedrijven. Heel veel ondernemingen maken heel veel gebruik van om informatie te delen. Door de jaren heen is het heel erg gegroeid. vroeger was sociale media alleen gebaseerd op woorden en teksten. Het visuele gedeelte kwam te voorschijn toen de kwaliteit van internet omhoog ging.

Sociale mediakanalen

Via mediakanalen kan je je eigen leven, interesses en links delen met grote groepen. De mediakanalen begeleiden en ondersteunen de gebruikers om content te creëren en te delen. De meest populaire kanalen zijn Facebook, Twitter, Snapchat, Pinterest, Instagram, Tumblr, VK, Weibo, LinkedIn en google. Op deze kanalen wordt vooral content gecreëerd en gecommuniceerd.

Is het gratis?

Alleen vertrouwde mediakanalen zijn gratis te gebruiken. In ruil daarvan willen de kanalen gebruikersinformatie verzamelen. Zo kunnen adverteerders makkelijker hun doelgroep bereiken bijvoorbeeld Via Instagram advertenties of Google Ads. Met gebruikersinformatie kunnen zij zien wat je leukt vindt. Hierdoor kunnen adverteerders makkelijk hun doelgroep bereiken.

Voor en nadelen van sociale media

Alles heeft zijn voor- en nadelen en dat is ook zo bij de publieksmedia. Door publieksmedia ben je altijd op de hoogte als er bijvoorbeeld een mooie T-shirt in de aanbieding is of als er iets is gebeurd in de wereld. Bovendien kan je je idolen volgen en kijken hoe ze zich kleden, waar ze gaan met wie ze zijn. Je kan vooral communiceren met mensen die je kent of wilt leren kennen. De nadelen zijn dat je weinig privacy hebt. Mensen kunnen zien wie je bent en wat je doet. Het gebruiken van media kan leiden tot verslaving. De kanalen zijn zo geprogrammeerd, dat ze je dwingen om je telefoon te gebruiken. Deze applicaties willen dat er constant gebruikt wordt gemaakt van de diensten.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist