Betekenis van: Social Media Marketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Social Media Marketing is een veel besproken begrip. Wij als bedrijven willen blijven innoveren en ontwikkelen om die reden zou jij de kans wellicht willen pakken om miljarden mensen te bereiken via social media.

Wat is social media marketing?

Socia media marketing, oftewel korte reel posten op Instagram voor je jonge doelgroep of een lange formele LinkedIn bericht. Dit zijn je marketing activiteiten zoals gewoonlijk, maar doe je dit dan via de social media platformen. Je kan verschillende soorten reden hebben om via social media marketing te doen, zoals een product verkopen brand image verbeteren, volgers op de hoogte te houden etc.

Passende methode

Zoals jij zelf op je social media de verschillende functies gebruikt kan je dat ook voor je bedrijf doen, maar het moet passend zijn bij jouw doelgroep, branche en doel. Hieronder zal ik in het kort de verschillende methodes toelichten.

Berichten posten

Het bericht kan je zo aanpassen aan jouw doelgroep en jouw huisstijl. Hier kan je echt goed je product/ dienst belichten.

Adverteren:

Bericht boosten, zodat meer mensen het zien. Een combinatie van organisch omhoog komen door marketing en adverteren is een perfecte strategie.

Het gesprek aangaan:

Reageren op comments en berichten van jouw doelgroep en klanten zorgt voor een connectie. Dit vinden mensen echt leuk, kijk maar als voorbeeld naar BOL.com die met als een grap reageert op iemand die BOL.com beledigd.

Luisteren:

Afspeuren over alle social media platformen over wat interesses zijn van je doelgroep en wat zijn de kritiek punten van de product of dienst die jij aanbied? Dit kan je dan weer toepassen op je bedrijven

Doelen stimuleren:

Stimuleren om positieve ervaringen te delen zorgt er ook voor dat meer mensen een goed gevoel krijgen van je product/dienst.

Klantenservice bieden:

Reageren op vragen en informatie verstrekken is belangrijk voor de mensen die jouw producten en diensten vaak via social media zien

Juiste sociaal media kanaal

Er is op internet makkelijk data te vinden over wat voor soort mensen op elke social media platform zit en als de social media platform aansluit op jouw doelgroep en imago dan is dat het juiste platform

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist