Betekenis van: Snippet

« Terug naar Marketing Begrippen

Een snippet is een belangrijk stuk dat van een geheel wordt gepakt. Bij Google zie per zoekresultaat een klein stukje beoordeling of extra links. Dit zijn enkele voorbeelden van snippets

Wat is een snippet?

Letterlijk vertaald betekent het fragment. Het fragment moet in het kort een groot geheel samenvatten. Een Google zoekresultaat bevat de URL, titel en een korte zin met keywords. De snippets zijn alleen toevoegingen om het zoekresultaat meer op te laten vallen.

Rich en featured snippet

  • Rich snippet

Dit moet ervoor zorgen dat de klanten extra informatie krijgen over een product of dienst. Verder is dit ook de kans om social proof te gebruiken. Door beoordelingen en sterren te laten zien zal de potentie klant sneller geneigd worden om door te klikken. Omdat mensen net als schapen zijn. Wanneer er validatie is van andere volg de mening van diegene.

  • Featured snippet

Dit fragment is boven de URL en titel. Dit bevat een kort stukje informatie die een vraag beantwoord. De Googlemachine ziet de pagina als autoriteit en relevant. Daarom wordt het gebruikt om de vraag te beantwoorden. Helaas kan dit ook een tegenwerkend effect hebben. Als de vraag al beantwoord is heeft de bezoeker weinig reden om nog door te klikken.

Web scraping

Bij website scraping kan je content van andere pakken. Je kan de content niet zomaar gebruiken. Als je de content gebruikt zorg ervoor dan dat er vermelding is van de bron of een directe link. Dit wordt dan gezien onder citaatrecht. Er moet ook iets aangepast zijn aan de content. Een functionaliteit of content toevoegen zorgt ervoor dat je niet precies hetzelfde content aanbiedt.

Andere toepassingen van snippet

E-mail marketing is alle marketing/-communicatie activiteiten via E-mail. Voor een E-mail heb je ook een klein stukje stukje tekst. Dit fragment komt voor dat je daadwerkelijk doorgaat naar de E-mail. Dit stukje tekst kan ervoor zorgen dat diegene doorklikt.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist