Betekenis van: Snackable content

« Terug naar Marketing Begrippen

Snackable content is informatie die snel verwerkt kan worden. Het kost weinig moeite om het te begrijpen. Vaak gaat het om de kern van een boodschap. Zeker door het fenomeen ‘Information Overload’. Hierbij is er een overvloed aan informatie. Waardoor het moeilijk is om slechte informatie te filteren.

Wat is snackable content?

Een snack is een klein tussendoortje. Dit heb je zo binnen paar happen op. Dit is precies hetzelfde met snackable content. Het is kort maar krachtig. Zo kan je snel de basis van een onderwerp begrijpen. Het is een groot onderwerp, in een kleine uitleg plaatsen. Maar dit wilt niet zeggen dat de kwaliteit hierdoor omlaag gaat. Want er worden de belangrijkste punten naar voren gebracht. Daarnaast wordt het vaak bij online marketing gebruikt. Omdat het de aandacht van de consument trekt.

De samenwerking tussen Ephemeral Marketing en snackable content

Ephemeral content die snel verdwijnt na dat het is bekeken. Het zijn snelle korte berichten. Het heeft een vluchtig karakter. Dat maakt het zo interessant. Dit is zeer snel ontwikkeld. Snapchat was hier omheen gebouwd. Vervolgens zijn andere Social Media platformen daarin meegegaan. Terwijl die eerst wat uitgebreidere content aanboden. Denk aan YouTube. Hier kan je video’s uploaden. Maar tegenwoordig ook shorts en verhalen. Net als bij Instagram en Snapchat.

Dit heeft best veel overeenkomst met snackable content. Maar het verschil is de informatie voorziening. Het is wel nodig dat er daadwerkelijk waarde wordt toegevoegd. Bij Ephemeral Marketing richt je juist op zichtbaarheid vergroten.

Manieren om snel verwerkbare content aan te bieden

  • Infographics: Dit is een informatieve illustratie. Er is zowel visuele als tekstuele element te vinden. Vaak in de vorm van een kaart, grafiek, instructieve tekeningen.
  • Citaten: Dit zijn diepgaande quotes. Vaak komen deze van invloedrijke personen. Die hebben veel ervaring. Dus kunnen zij kort vertellen wat hun ervaring is.
  • Explainer animaties: Dit zijn eenvoudige animatiefilmpjes. Vaak minder dan een minuut. Zo kan in het kort een moeilijk onderwerp worden uitgelegd.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist