Betekenis van: SMS-Marketing

« Terug naar Marketing Begrippen

SMS-marketing is een vorm van mass-marketing waarbij je Sms’en verstuurd voor marketing/- communicatie doeleinden.

Wat is SMS-marketing?

SMS is de afkorting van Short Message Service. Dit is voor tekstverkeer tussen mobiele telefoons. Voor de ontvanger is het gratis en er is geen internetverbinding nodig. Het bedrijf kan ervoor kiezen om informatie, aanbiedingen, korting en coupons te verzenden. Het is staat gelijk met E-mail marketing waarbij je ook direct een bericht naar de ontvanger stuurt.

Wetgeving omtrent SMS-marketing?

De wetgeving beschermt de consument voor ongewenste berichten ook wel spam genoemd. Zo moet de verstuurder vooraf toestemming hebben gekregen van de ontvanger. Ook moet het duidelijk zijn waar het bericht afkomstig van is. In Nederland en in de meeste landen zijn deze strengen regels ingesteld door de overheid of de branche zelf.

Sms-strategie

Meestal is een SMS niet een manier om veel inhoud te versturen. Vandaar dat het handig is om het kort en krachtig gepersonaliseerde bericht te versturen met een call-to-action (CTA). Je doet aan mobile marketing, dus is het handig om links en de landing pagina mobile friendly te maken. Zo zal de ontvanger een aangename ervaring hebben met het bedrijf. Sms-berichten zijn ook minder storend dan E-mails en er is geen kans dat je in de spam map komt. Er is helaas best een groot afbreukrisico door vele strenge wetgeving.

Automatisering

Naast jij de inhoud van het Sms bericht beheerd en de strategie wil je het ook automatiseren. Daarvoor zijn er verschillende bedrijven die de berichten voor jou versturen. Jij kan zo de frequentie en kwantiteit te bepalen. Je kan ook het tijdstip aangeven wanneer jij het wilt laten versturen. Dit kan je aanpassen aan het tijdstip waar de kans het grootst is dat de ontvanger er bereid voor is. Zo zorg je ook voor een fijne customer journey

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist