Betekenis van: SKU

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is SKU?

SKU staat voor Stock Keeping Unit, deze term wordt gebruikt om unieke producten en diensten te attenderen. Kortom is Stock een Engels woord dat voorraad betekent in het Nederlands. De eigenschappen van deze begrip kan bestaan uit materiaal dat gebruikt wordt voor het product, kleur, grootte en leverancier.

Alle SKU hebben een eigen code of product nummer. Ondernemingen die een product leveren, hebben eigen codes of nemen die van de leverancier over. Daarom wordt er een barcode gebruikt om verkoop en verzending makkelijk te maken. Door deze barcode kan je de product code aflezen. Hierdoor weet je gelijk welke product het is en wat die kost. Dat maakt het voor een winkel heel makkelijk. Bovendien zijn er twee codes die veel gebruikt worden. Deze codes zijn International Article Number en Universal Product Code.

Voordelen van SKU

Product codes zijn heel erg handig, Omdat het ervoor zorgt dat er geen verwarring ontstaat en dat de voorraad blijft kloppen. Door een product code kan je zien wat de prijs van een product is. Daarnaast kan je zien hoeveel producten er op voorraad zijn en in welke kleuren de producen worden verkocht. Door een unieke product code zorg je ervoor dat je makkelijk een product terug kan vinden en dat is heel erg handig voor een filiaal. Daarnaast is een SKU-code voor een onderneming niet te missen.

Waar moet een product code aan voldoen?

Een SKU-code bestaat uit numerieke tekens. Je kan zo een code handmatig maken of met een softwaresysteem. Je probeert zo kort mogelijke code te verzinnen voor een product. De code moet herkenbaar zijn en makkelijk te onthouden zijn. Bovendien mogen producten niet dezelfde code hebben. Als je twee producten dezelfde code geeft is de code niet meer uniek. Daarom moet Ieder product zijn eigen code hebben. Dat zorgt ervoor dat er geen verwarring is tussen twee producten.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist