Betekenis van: Sitelink

« Terug naar Marketing Begrippen

Een sitelink is een link waarmee je jouw website adres in een andere site kunt plaatsen, zodat wanneer iemand op de link klikt, deze rechtstreeks naar je website gaat. Sitelinks zijn ook organische links op websites die terugverwijzen naar andere pagina’s op dezelfde site. Ze zijn geweldig om het verkeer en de zichtbaarheid te vergroten. Ze zijn handig als je wilt dat mensen je website bezoeken zonder de pagina te verlaten waarop ze de link hebben gevonden.

Schrijf voor mensen

Houd er bij het schrijven van een sitelink rekening mee dat zoekmachines gebruikers willen helpen snel relevante informatie te vinden. Dat betekent dat je zoekwoorden gebruikt die jouw product of dienst beschrijven. Als je bijvoorbeeld schoenen verkoopt, neem je woorden als ‘schoenen’, ‘schoeisel’, ‘hardlopen’ en ‘atletisch’ op in je sitelink. Vermijd ook het gebruik van lange URL’s (webadressen) omdat het langer duurt om ze te laden.

Onderzoek zoekwoorden voor je sitelink

Gebruik bijvoorbeeld de gratis online tool Google Keywordplanner om erachter te komen welke zoekwoorden mensen gebruiken bij het zoeken naar producten of services. Met deze tool kunt je zoekwoorden invoeren en zien hoe vaak die woorden in relatie tot elkaar worden gebruikt. Je  een campagne maken in Google Ads, zodat je advertenties hebt voor de zoekwoorden die het hoogste aantal klikken genereren.

Zoek pagina’s met die zoekwoorden

Zodra je enkele zoekwoorden hebt gevonden, ga je naar Google Search Console (voorheen bekend als Webmaster Tools) en klikt je op ‘Zoekwoordplanner’. Van daaruit kun je zien hoe vaak mensen naar die termen zoeken en of ze al dan niet relevant zijn voor uw bedrijf. Ook zie je op welke pagina die mensen belanden na het intypen van een bepaalde zoekterm. Zo kom je er snel achter of de juiste pagina aan een zoekwoord wordt gelinkt. 

Voeg sitelinks naar die pagina’s toe

Zorg er ook voor dat alle pagina’s die je aan jouw sitemap toevoegt, links bevatten naar andere pagina’s op je site. Dit zal Google helpen begrijpen waar elke pagina over gaat en de positie ervan verbeteren. Bovendien zorg je ervoor dat mensen langer op je website blijven. Je creëert een soort spinnenweb als het ware. 

Gebruik Google Search Console

Google Search Console is een gratis tool die webmasters helpen om hun websites te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google. Het stelt gebruikers in staat om bij te houden hoe goed hun website presteert in de zoekresultaten en geeft inzicht in welke zoekwoorden ze moeten verbeteren.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist