Betekenis van: Short tail zoekwoorden

« Terug naar Marketing Begrippen

Short tail zoekwoorden zijn korte algemene termen. De term bevat 1 à 2 woorden.

Wat zijn short tail zoekwoorden?

Het aantal resultaten dat je krijgt is veel. Ook zijn de resultaten niet erg divers. Stel je neemt fiets als zoekwoord. Dan zal je op de eerste pagina alleen fietsen tegenkomen. Geen mannen of vrouwen fiets zal je tegenkomen. Of goedkope of dure fiets. Google weet nog niet echt duidelijk wat jij wilt. Daarom zijn de resultaten zo overeenkomend. Google probeert je wel te helpen en sturen. Dit doen zij door long tail woord aan te bevelen bij de zoekbalk.

Mogelijkheden voor korte zoekwoorden.

Het zoekvolume is heel hoog. Maar de concurrentie is zeer hevig. Omdat er zoveel resultaten zijn. En op een term met zo’n hoog zoekvolume willen bedrijven graag hoog ranken. Sommige zoektermen kunnen best een uitdaging zijn. Want diegene die het zoekt is niet specifiek genoeg. Daardoor is de mate van interesse in een product niet echt te bepalen. Vandaar dat de conversieratio vaak niet hoog is. Dit is vooral voor websites die niet hoog ranken.

Short of long tail zoekwoord

Dit hangt af van wat je nu wilt bereiken en de status van je bedrijf. Grote spelers in de markt kunnen kiezen om korte zoekwoorden te gebruiken. Omdat zij al goed gevestigd zijn in hun markt. Daardoor zal de kans groter zijn dat zij hoger komen in de ranking.

Je kan er ook voor kiezen om conversieratio te verhogen. Daarvoor is long tail zoekwoorden heel goed. Diegene die dit zoekt weet vaak precies wat hij wil. Dus als zij een relevante website zien zullen zij daarop door klikken. Dit verhoogt dan ook weer het Click Through Rate CTR. Als het bedrijf ook nog aanbiedt wat de potentiële klant wil. Zal het ook uiteindelijk leiden tot verkoop

Long tail zoekwoorden:

  • Zwarte vrouwen fiets Utrecht
  • Zwarte cargo broek maat 164
  • Deense spa met zwembad

Short tail zoekwoorden:

  • Fietsen
  • Sushi restaurant
  • Kapper

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist