Betekenis van: Shopping cart pixel

« Terug naar Marketing Begrippen

Shopping cart pixel kan zorgen voor een reservering van een commissie. Daisycon biedt deze optie aan. Dit is een optie binnen hun affiliate netwerk.

Wat is Daisycon?

Daisycon is een bedrijf met een groot affiliate netwerk. Zij helpen adverteerders om hun marketingdoelstellingen te realiseren. Dit doen zij binnen dat netwerk. Het netwerk zit vol met publishers (affiliates). De affiliates helpen de adverteerders om meer verkeer en zichtbaarheid te creeren voor het product van de adverteerder. Daarvoor krijgt affiliate een commisie. Zij kunnen kiezen welke items ze willen aanbieden. Dit gaat dan via hun eigen kanalen, en plaatsen vervolgens links op hun pagina’s. Deze zijn voorzien van een unieke ID. Wanneer ontvangen zij een commissie? Dit is een goede overgang naar shopping cart pixel.

Wat is een shopping cart pixel?

Het kan zo zijn dat klant twijfelt of het bestelproces afbreekt. De klant is wel via de affiliate uitgekomen op het product. Maar de affiliate krijgt geen recht op uitbetaling. Om dit te beperken heeft Daisycon de shopping cart pixel beschikbaar gesteld.

Hoe werkt deze pixel?

Er is geen aankoop verricht dus. Maar het was zo dichtbij. Vandaar dat Daisycon dat niet verloren wil laten gaan. Dus hebben zij hiervoor een oplossing bedacht. De shopping cart pixel komt voort uit de diverse stukjes code die op websites geplaatst kunnen worden. Dit is een stukje programmering. Dus gebeurt dit op de achtergrond. Vandaar het niet zichtbaar is voor de bezoeker (het gaat om 1 Pixel van de pagina).

Hiermee worden gebruikersinformatie geregistreerd. Zo kan Google en Facebook gebruikers over meerdere domeinen ‘volgen’. Deze data worden gebruikt voor gepersonaliseerde advertenties. Er is ook zo soort data voor de pixel. Want de commissie wordt tijdens het bestelproces direct gereserveerd. Dit voor een bepaalde periode. De commissie kan later dan uitgekeerd worden bij een succesvolle afronding van de aankoop op een later tijdstip.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist