Betekenis van: SERP

« Terug naar Marketing Begrippen

Een SERP is de sleutel tot succes voor veel bedrijven. Een goed product op zichzelf heeft zichtbaarheid nodig.

Wat is SERP?

SERP staat voor Search Engine Results Page. Of te wel de zoekresultaten pagina. Al je zoek op fietstassen of pasje fraudeurs oppakken. Je zal altijd zoekresultaten krijgen. De woorden die in je vult in de zoekbalk noem je zoektermen. De SERP bevindt zich binnen in zoekmachines. Enkele voorbeelden van beroemde zoekmachines:

Als wij spreken over SERP. Dan hebben wij het over de 1ste pagina. Dit is de belangrijkste pagina. Omdat mensen vaak niet verder gaan dan de 1ste pagina. Op deze pagina gebeurt er het meest. Dus is hier veel binnen te halen.

Waar bestaat de SERP uit?

Het bestaat uit betaalde en niet-betaalde zoekresultaten. De betaalde zoekresultaten krijgt altijd voorrang. Vaak zal Google eerst maximaal 4 betaalde zoekresultaten laten zien. Deze zoekresultaten worden ook wel advertenties, Ads niet organische zoekresultaten genoemd. SEA of te wel Search Enginge Advertising is de manier om advertenties te beheren. Dit is een vorm van online marketing.

De niet-betaalde zoekresultaten wordt ook wel organische zoekresultaten genoemd. Deze zoekresultaten hebben een positie doormiddel van SEO verkregen. SEO staat voor Search Engine Optimalization. Hierbij maak je goed gebruik van het algoritme van een zoekmachine. Dit algoritme bepaalt uiteindelijk de posities van zoekresultaten.

Kenmerken van een zoekresultaat

De zoekresultaten bestaan uit een URL, titel en korte beschrijving (metabeschrijving). Elk bedrijf is anders. Dus zoekresultaten moeten ook vaak anders zijn. Hiervoor heb je SERP features:

  • Featured snippet

Dit is het antwoord op een vraag. De zoekterm kan zijn van, wat is een zoekmachine? De korte beschrijving staat meestal boven aan uitgelicht.

  • Knowledge Panel

Dit is een blok aan de rechterkant van de SERP. Hier kan je snel en overzichtelijk vaak gezochte informatie vinden. Zoals de naam, leeftijd, geboorteplaats van Andre hazes.

  • Frequently asked questions

Dit zijn gerelateerde informatie onder een organisch zoekresultaat. Deze kan je dan uitklappen. En zal je hier weer een korte beschrijving zien.

Dit zijn belangrijke voorbeelden. Maar je hebt er nog veel meer.

Online Marketing uitbesteden?

Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.

    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist