Betekenis van: SEO

« Terug naar Marketing Begrippen

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het proces om te verbeteren hoe goed jouw website wordt weergegeven in zoekresultaten op Google, Bing, Yahoo, enz. Het gaat om het optimaliseren van jouw inhoud voor zoekwoorden die mensen gebruiken bij het online zoeken.

Hier zijn enkele tips om aan de slag te gaan

Er zijn verschillende manieren om jouw site te optimaliseren voor zoekmachines, maar hier zijn enkele eenvoudige stappen om u op weg te helpen. 

  • Zorg er eerst voor dat jouw site een goede title-tag heeft. Dit verschijnt bovenaan het browservenster wanneer gebruikers een zoekterm in de adresbalk typen. 
  • Zorg ervoor dat de title-tag het zoekwoord bevat die beschrijft waar jouw site over gaat. 
  • Ten derde, voeg beschrijvende metatags toe aan elke webpagina. Dit zijn kleine stukjes tekst die de inhoud van de pagina beschrijven. 
  • Schrijf ten slotte unieke inhoud van hoge kwaliteit. Als je deze drie dingen doet, zou je een aanzienlijke verbetering in je rankings moeten zien.

Maak een ‘website kaart’ voor je SEO

Een website plattegrond (sitemap) is een visuele weergave van jouw hele site. Het laat zien hoe pagina’s aan elkaar zijn gekoppeld en stelt bezoekers in staat gemakkelijk door jouw site te navigeren. U kunt tools zoals Google Search Console gebruiken om een sitemap te genereren. Nadat je de sitemap hebt gegenereerd, kun je deze uploaden in jouw hosting account en vervolgens indienen bij Google met behulp van de Search Console.

Schrijf unieke titels en beschrijvingen

Als je voor elke pagina op jouw site unieke titels en beschrijvingen schrijft, kunnen zoekmachines deze gemakkelijker vinden. Dit betekent dat wanneer mensen bepaalde zoekwoorden in zoekmachines typen, ze jouw pagina’s bovenaan de resultaten zien.

Trefwoorden toevoegen

Je moet ook relevante zoekwoorden toevoegen aan je title-tags en meta beschrijving. Deze twee elementen verschijnen op de resultatenpagina van de zoekmachine (SERP). Zorg ervoor dat deze elementen de trefwoorden bevatten waarnaar mensen zoeken.

Link naar andere websites

Een ander ding dat zal helpen om jouw website hoger te laten scoren, is door naar andere websites te linken. Dit betekent dat wanneer mensen op jouw link klikken, ze naar een andere site worden geleid. Als je dit correct doet, bouw je vertrouwen op bij jouw bezoekers en verbeter je jo uw rankings.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist