Betekenis van: SEO optimalisatie

« Terug naar Marketing Begrippen

SEO optimalisatie staat voor alle manieren om je SEO te verbeteren. De startpunt is altijd het analyseren van website data. Vervolgens zoek je naar problemen en oplossingen.

Wat is SEO optimalisatie?

Laten wij de woorden eerst apart nemen van elkaar. Want in het woord SEO zit al optimalisatie. SEO staat voor Search Engine Optimalization. Het is een verzamelnaam van alle punten dat ervoor kan zorgen dat je organisch in Google stijgt. Optimaliseren is het verbeteren van iets tot de beste toestand mogelijk. In dit geval SEO. Dus SEO optimalisatie is het verbeteren van je SEO.

SEO de sleutel tot succes

Met SEO optimalisatie optimaliseer je website voor bezoekers en voor Google. Dit moet er dan voor zorgen dat je hoger komt in Google. Dit is zeer belangrijk als je kijkt naar deze statistieken van SEO:

  • Er zijn 40.000 zoekopdrachten per seconde
  • 40-60% van de zoekers klikt op de SEO resultaten (niet betaalde zoekresultaat)
  • De gemiddelde conversie ratio is 3.75%

Zo zie je maar weer hoeveel je er wel niet uit kan halen.

SEO optimalisatie uitvoeren

Het begint bij data analyseren. Zijn er problemen dan is dit het startschot om te beginnen met optimalisatie. Het analyseren is zeer breed. Omdat er op zoveel punten er een probleem kan zijn. Binnen in Google Analytics kan je data ontvangen over je website. Hier krijg je inzicht in de bezoekersstatistieken en het gedrag van je bezoekers op de website. Dit is een zeer gedetailleerde analyse van je website prestaties.

Vervolgens zoek je oplossingen voor je probleem. Zie je dat je laadsnelheid van pagina’s te sloom is, dan zal je wat technische bewerkingen moeten doen. Denk daarbij aan minder complexe elementen gebruiken. Je conversie kan te laag zijn. Dus focus je pagina’s meer op verkoop. Door bijvoorbeeld voordelen boven aan de pagina te zetten. En daarbij ook buttons die aansturen op conversie. Zo heb je nog veel meer punten. SEO optimalisatie is wat nooit ophoudt. Je kan het zien als je leven. Je blijft telkens ontwikkelen en groeien.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist