Betekenis van: SEO marketing

« Terug naar Marketing Begrippen

SEO marketing staat voor alle processen om de organische vindbaarheid te vergroten. De basis hiervan zijn drie punten. Hieronder zullen we daar verder op ingaan.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Of te wel zoekmachine optimalisatie. Je hebt verschillende zoekmachines. De meest welbekende is Google. Binnen in Google heb je ontelbaar veel inhoud. Zijzelf zijn ook een bedrijf. Dus willen zij het beste bieden aan hun bezoekers. Dus wordt via een algoritme al deze inhoud geïndexeerd. Dit is het proces waarbij relevante content van webpagina’s gelinkt wordt aan een zoekresultaat.

Dus doen websites er alles aan om het algoritme in hun voordeel te gebruiken. Maar weet niemand precies echt hoe het algoritme werkt. Alleen Google weet dit. Want zij willen ook niet alles vrijgeven van het algoritme. Dit algoritme moet ervoor zorgen dat domein eigenaren gestimuleerd worden om goede websites op te zetten. De basis van SEO is:

  • Content

Dit is de inhoud van je website. Dus alle informatie in je website. Denk hierbij aan tekstuele content, zoals blogs en dienstpagina’s. Ook de visuele content, zoals video’s, afbeeldingen en audio. In deze content moeten mensen informatie en antwoorden kunnen vinden. Dit is ook de kans om gebruikt te maken van keywords. Dit kan Google zien en weten waar jouw website overgaat.

  • Techniek

Dit is alles wat achter de schermen gebeurt van de website. Dit is vooral bedoeld voor Google. Want het is een stukje programmering. Om zo Google te laten weten waar de website overgaat.

  • Link building

Hierbij wordt er een hyperlink gelegd naar jouw website. Dit gebeurt via een ander domein. Google zal je website zien als autoritair en van kwaliteit. Dus de waarde gaat omhoog.

Wat is SEO marketing?

Dus nu weet je wat SEO is. SEO marketing is binnen in deze drie pijlers acties uitvoeren. Binnen in content kan je leesbaarheid vergroten en de juiste keywords toevoegen. Binnen in het technische SEO kan je dan de juiste meta keywords gebruiken. Bij link building zorg je ervoor dat er alleen kwalitatieve backlinks zijn.

SEO marketing is een verzamelnaam voor alle vormen van SEO. SEO marketing moet er dus voor zorgen dat je zo hoog mogelijk in Google komt zonder iets te betalen. Dus als niet betaalde zoekresultaat hoog komen. Aan de andere kant heb je SEA. Dit staat voor Search Engine Advertising. Dit zijn betaalde zoekresultaten.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist