Betekenis van: Semrush

« Terug naar Marketing Begrippen

SEMRUSH is een tool voor zoekwoordonderzoek waarmee gebruikers miljoenen zoekwoorden en zinsdelen kunnen doorzoeken om te ontdekken welke momenteel goed scoren voor specifieke termen. Het biedt ook gegevens over hoeveel zoekopdrachten er zijn voor elke term, hoe concurrerend ze zijn en hoe vaak ze worden doorzocht.

SEMRush is een hulpprogramma voor zoekwoorden onderzoek dat gedetailleerde informatie biedt over zoekvolume, concurrentie, CPC (kosten per klik) en verkeer.

Ontdek wat concurrenten doen

Je kunt SEMRush gebruiken om erachter te komen wie naar de websites van jouw concurrent linkt. Dit zal je helpen potentiële kansen te identificeren om meer zichtbaarheid en verkeer te genereren.

Identificeer hun toppagina’s

Zodra je het backlinkprofiel van jouw concurrenten hebt geïdentificeerd, moet je bepalen naar welke pagina’s zij linken. Begin met het identificeren van de toppagina’s op elk domein. Controleer vervolgens de ankertekst die wordt gebruikt om naar die pagina’s te linken. Als er veel variatie is in de ankertekst, kun je overwegen nieuwe inhoud te maken die op deze pagina’s is gericht.

Analyseer hun backlink profiel

Je kunt SEMrush gebruiken om links naar elke URL op internet te vinden. Typ gewoon de URL in de zoekbalk bovenaan het scherm. Klik op “Links analyseren” om te zien hoeveel sites naar de URL linken. Dit geeft je een idee van waar jouw concurrent succesvol is geweest.

Vind hun meest waardevolle zoekwoorden

Zodra je de URL’s hebt gevonden die naar hun site linken, moet je bepalen waar die websites het over hebben. Als je op zoek bent naar backlinks naar jouw eigen site, kun je eenvoudig op “Zoek vergelijkbare sites” klikken om te zien welke andere pagina’s vergelijkbaar zijn met die van jou. Als je echter backlinks naar een andere site probeert te vinden, heb je meer geavanceerde tools nodig.

Ontdek op welke zoekwoorden ze zich richten

Je kunt SEMRush gebruiken om te ontdekken welke zoekwoorden mensen gebruiken bij het zoeken naar de sites van je concurrenten. Dit helpt je te begrijpen hoe ze bezoekers naar hun site krijgen, zodat je jezelf beter kunt positioneren als een autoriteit in je vakgebied.

Andere Tools voor zoekwoordonderzoek

Google Trends

Google Trends is een geweldige bron om erachter te komen hoeveel zoekopdrachten er op een bepaald moment zijn uitgevoerd.Je kunt relatieve zoekvolumes tussen twee termen vergelijken en ze zelfs in de loop van de tijd vergelijken.

Keyword Shifter

Keyword Shifter is een hulpprogramma voor zoekwoorden onderzoek dat is ontworpen om je te helpen nieuwe zoekwoorden te vinden. Het genereert honderden ideeën op basis van een start zoekwoord.

WordStream

WordStream is een betaalde tool waarmee je nieuwe zoekwoorden kunt vinden met behulp van machine learning-technologie. Het is redelijk goed in het genereren van long-tail zoekwoorden.

Long tail Pro

Long Tail Pro is een betaalde tool die zoekwoorden vindt met weinig concurrentie en een hoog zoekvolume. Het is handig als je je wilt concentreren op longtail-zoekwoorden in plaats van brede zoekwoorden.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist