Betekenis van: Segmenteren

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is segmenteren?

Segmenteren is het verdelen van data. Je kan een markt of consumenten verdelen. Segmenteren is een onderdeel van een marktonderzoek. Je kan met een marktonderzoek waarin je verschillende doelgroepen en sectoren gaat verdelen. Je verdeelt potentiële klanten omdat ze niet allemaal op elkaar lijken.

Demografische cirteria

Demografische criteria is dat je een doelgroep verdeelt met leeftijd en geslacht. Je kijkt bij deze criteria naar de gezinsgrootte. Je let op het inkomen van de doelgroep en wat hun beroep is. Bovendien vraag je je af of ze nog een opleiding doen en waar ze vandaan komen.

Geografische criteria

Geografische criteria is waar je doelgroep zich bevindt. Je kijkt naar landen en provincies. Als je het heel specifiek wilt weten waar je doelgroep zich bevindt, kijk je ook naar stad en zelfs wijk.

Psychografisch criteria

Psychografisch criteria is eigenlijk de interesses van je doelgroep. Je vraagt je hierbij af wat ze leuk vinden en wat ze doen in het dagelijks leven. Je kijkt naar het gedrag van je doelgroep en hoe zij op bepaalde dingen reageren.

Waarom is segmenteren goed voor je onderneming?

Het slim selecteren van klanten kan ervoor zorgen dat je je doelgroep bereikt. Dat wil eigenlijk zeggen dat je kans op omzet vergroot. Niet alle klanten zijn winstgevend. Door segmentatie kan je zien welke doelgroep wel winstgevend is. je kan met segmentatie meten waar je successen vandaan komen en wat ervoor zorgt dat je meer omzet maakt.

Doordat je achter bent gekomen wie je klanten zijn en op welke doelgroep je je gaat richten. Kan je ook kijken naar de producten en diensten en wat de prijzen van zijn. Als je je doelgroep hebt bepaald kan je zien wat bij je doelgroep past om daarop inspelen. Daarom is een segmentatie heel erg handig om te doen. Ieder bedrijf een organisatie doet aan segmenteren.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist