Betekenis van: Search engine

« Terug naar Marketing Begrippen

Een Search engine (zoekmachine) is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om mensen te helpen informatie online te vinden. Hiermee kunnen gebruikers trefwoorden in een vak invoeren en vervolgens resultaten weergeven op basis van die woorden. Zoekmachines worden vaak gebruikt door mensen die iets specifieks willen leren, zoals hoe je gitaar speelt of waar je een bepaald product kunt kopen.

Populaire zoekmachines:

Google

Google is tegenwoordig de populairste zoekmachine. Het werd in 1998 opgericht door Larry Page en Sergey Brin terwijl ze beiden studenten waren aan Stanford University. De missie van Google is om alle informatie ter wereld te organiseren en universeel toegankelijk en bruikbaar te maken.

Bing

Bing is de zoekmachine van Microsoft. Het werd in 2001 opgericht door John J. Deutsch en zijn team. In 2014 had Bing ongeveer 60% marktaandeel van de Amerikaanse zoekmachinemarkt.

Yahoo!

Yahoo! is een webportaal en internet service provider. Het werd in 1994 opgericht door Jerry Yang en David Filo. Het hoofdkantoor van Yahoo! is gevestigd in Sunnyvale, Californië.

DuckDuckGo

DuckDuckGo is een privé-zoekmachine uit Seattle, Washington. Opgericht in 2008, beweert het resultaten te retourneren zonder zijn gebruikers te volgen.

Ask.com

Ask.com is een vraag-en-antwoord website die eigendom is van IAC/InterActiveCorp. Het werd in 1995 opgericht door Barry Diller en Robert Wiedmaier.

Search Engine Optimization (SEO)

SEO is een proces waarbij webpagina’s voor zoekmachines worden geoptimaliseerd, zodat ze hoger in de resultaten verschijnen wanneer mensen zoekopdrachten uitvoeren. Dit verhoogt het verkeer naar je website en vergroot de kansen om gevonden te worden door potentiële klanten.

Er zijn verschillende manieren om je site te optimaliseren voor zoekmachines. Een van de makkelijkste manieren is om tools te gebruiken die online beschikbaar zijn. Met deze tools zie je hoe goed jouw site scoort ten opzichte van andere sites in je branche. Ze geven ook inzicht in welke wijzigingen moeten worden aangebracht om rankings te verbeteren. Voorbeelden van deze tools zijn: Ubersuggest, Ahrefs, Semrush en Google Search console (gratis).

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist