Betekenis van: SEA-specialist

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een SEA-specialist?

Een SEA-specialist houdt zich bezig met Google Ads als bedoeling om het aantal bezoekers van een website te verhogen. SEA staat voor Search Engine Advertising. Als specialist zorg je ervoor dat de advertenties zo goedkoop mogelijk zijn per click. Je betaalt elke keer als er op je advertentie wordt geklikt. Het doel van een specialist is om de omzet en het aantal bezoekers op een website te verhogen.

Wat doet een SEA-specialist?

Als een specialist analyseer je onlinezoekgedrag van een doelgroep. Je bent bezig met het opstellen van zoekwoordrapportages met Google Keyword Planner. Als specialist implementeer je Sea strategieën. Daarbij analyseer je campagnedata en je zet deze om in SEA-campagnes. Je analyseert behoeftes en de uitdagingen van een klant. Je test en onderzoekt mogelijkheden en kansen om betere resultaten te behalen. Als specialist beheer je en breid je uit het klantenportfolio. Je maakt rapportages en levert deze bij het management en andere afdelingen. Dit zijn allemaal werkzaamheden die een specialist uitvoert binnen een marketingbureau of binnen een onderneming. Als SEA-specialist werk je samen met marketeers, productmanagers, SEO-specialisten, web analisten en e-commerce managers.

Wat is een SEO-specialist?

Een SEO-specialist probeert het organische verkeer en conversie van een website te verhogen. Je kan meer organische verkeer krijgen door kliks die niet betaald zijn om ze uit te zetten. Met deze linkjes proberen SEO-specialisten om een website hoger te krijgen in de zoekmachine.

Hoe word je een SEA-specialist?

Er is geen opleiding om een SEA-specialist te worden. Je kan wel cursussen of trainingen volgen die jou een SEA-specialist kunnen maken. Er zijn HBO opleidingen waarbij je wordt opgeleid als merkteer. Bij deze opleidingen krijg heel veel informatie over SEA en SEO om een specialist te worden. Je kan vanuit Google allerlei trainingen volgen en examens maken. Aan het einde van de trainingen krijg je een individuele Kwalificatie voor Google AdWords.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist