Betekenis van: Scrum

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is scrum?

Scrum is een manier van werken. Met een unieke techniek streef je naar mogelijk effectieve werkwijze om je doel te behalen. Binnen een organisatie wordt er vaak in teams gewerkt. Deze maken meestal gebruik van deze aanpak. Heel veel organisatie maken gebruik van scrum omdat het een project productiviteit biedt en het zorgt voor structuur binnen het team. De laatste jaren is het heel erg populair geworden. Zowel grote en kleine organisaties maken gebruiken van dit methode.

Hoe richt je een scrum op?

Deze methode bestaat uit product owner, master en de leden die meewerken aan het project. Echter heb je voor deze methode minimaal 3 leden nodig en dit kan oplopen tot 9 leden. Dit team werkt samen tot dat het project volledig is afgerond. De scrumleider is de persoon die alles organiseert en verantwoordelijk is voor het eindresultaat. Daarnaast begeleidt deze persoon iedereen in het avontuur om van het project een succes te maken.

De verdeling van de methode

Dit methode zorgt voor een hoog rendement. Er zijn projecten die een maand duren maar je hebt ook projecten die 6 maanden lang duren. Een lang project wordt meestal in sprints verdeeld om het overzichtelijk te maken. Echter wordt het project op een systematische manier aangepakt. Op deze manier kan iedereen zich focussen op wat er moet gebeuren. De taken worden verdeeld per sprint door de leden.

Communicatie

Om ervoor te zorgen dat het project een succes wordt is het belangrijk dat de leden samen communiceren. Dat doen ze door eerst afspraken te maken. Bijvoorbeeld wie vult iemand in als een lid van de groep ziek is. Wanneer moeten de opdrachten af zijn en waar moet het worden ingeleverd. Door afspraken te maken zorg je voor structuur en dat niemand in de war raakt. Daarnaast weet Iedereen precies wat hij of zij moet doen en wat er verwacht wordt van die persoon.

Online Marketing uitbesteden?

Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.

    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist