Betekenis van: Script

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een script?

Een script is een kleine code dat in een programmeertaal vaak voorkomt. Het doel van deze code is een specifieke functie vervullen. Heel veel webpagina´s maken gebruik van zo een script. Websites gebruiken deze techniek om de gebruikservaring te verbeteren. Het wordt ook gebruikt voor veiligheid. Op de onlinewereld zitten vaak hackers of fraudeurs. Zij maken ook gebruik van een script om illegale handelingen uit te voeren. Deze techniek is heel erg handig om te gebruiken om je website veiliger te maken.

Scripting bestaat in heel verschillende vormen. Het kan heel makkelijk zijn of gecompliceerd zijn. In het geheel wordt deze techniek gezien als een factor tussen softwarecomponenten. Vaak hoort scripting niet gecompileerd maar het wordt wel aan de andere kant gelezen. Een webpagina en een app worden met elkaar gekoppeld met een script zodat ze beide dezelfde functies bieden.

Black Hat script

Black Hat is het gebruiken van onrechtmatig gebruiken maken van codes om handelingen te verrichten. Door een code toe te voegen aan een website zonder dat een gebruik daarvan bewust is kan de website ranking beïnvloeden. Op deze manier de zoekmachine optimaliseren wordt vaak gestraft. Ook als je een bestaande webpagina wilt overnemen met een klein schadelijk script te verspreiden.

Slot op website

Websites die geverifieerd zijn worden vaak door een browserbalk weergeven met een slot. Dit betekent niet dat alle website met een slot veilig zijn kan het wel het gedrag van een gebruiker beïnvloeden. Heel veel browsers kunnen pagina´s die geen slot hebben openen. Een Script is heel erg nuttig om te gebruiken maar dat geldt ook dat hackers ook gebruik van kunnen maken. De host van een website moet er ook voor zorgen dat de codes die hij gebruikt uniek zijn. Dat maakt een website betrouwbaarder waardoor het pagina bezoek kan verhogen.   

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist