Betekenis van: Screaming Frog

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is Screaming Frog?

Screaming Frog is een website tool en een SEO Spider dat zowel kleine als grote websites analyseert en doorzoekt. Deze SEO Spider voert technische observaties uit en zoekmachine optimalisaties. Deze website tool kost 149 euro per jaar. Daarnaast is er ook een gratis variant die je kan gebruiken. Nadeel hiervan is dat het beperkter is dan de betaalde versie. Deze tool analyseert websites, maar je kan niet een website mee verbeteren.

De meest voorkomende reden waarom deze tool wordt gebruikt is zoekmachine optimalisatie. Deze tool wordt gebruikt om responscodes te controleren, duplicate titels vinden en dode links vinden. Dat wordt voornamelijk gedaan omdat sommige websites technisch niet goed zijn. Daardoor krijgen websites lagere ranking. Google kan ook kritiek leveren op hoe een website is ingericht. Dat kan er ook voor zorgen dat je lager komt te staan in de ranking.

SEO Spiders

Spider is de hoofdmodus van de Screaming Frog. Deze tool werkt als alle andere bots. Spider leest alle informatie van je website en maakt een analyse. Vervolgens laat de Screaming Frog zien wat de observatie opgeleverd heeft.

Voor – en nadelen

Alles heeft zijn voor- en nadelen. Dat heeft deze handige SEO-tool ook. Deze tool is heel erg relevant voor een website. Het zorgt ervoor dat een website hoog blijft staan in de Google ranking. Je optimaliseert met deze tool de metatitels en metadescripities. Met deze handige tool optimaliseer je ook je URL’s. Het zorgt ervoor dat pagina’s die een duplicaat zijn verwijderd worden. Screaming Frog heeft ook zijn nadelen. Je kan met deze tool alleen pagina’s vinden die aan je website verbonden zijn. Als je een grote website hebt, kan het zijn dat het crawlen van een volledige website lang gaat duren. Dat zijn de nadelen van Screaming Frog wat niet heel schadelijk is want het kan wel heel erg handig zijn voor een kleine website.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist