Betekenis van: Scale-up

« Terug naar Marketing Begrippen

Een scale-up is wanneer je een klein bedrijf start en vervolgens snel uitbreidt naar andere locaties en hard groeit. Dit gebeurt bijvoorbeeld door meerdere winkels onder één dak te openen.

scale up

Stel je business plan op

Voordat je begint met het uitbouwen van jouw bedrijf, moet je een businessplan opstellen. Dit document helpt je namelijk bij het definiëren van jouw doelen, het identificeren van jouw sterke en zwakke punten en het schetsen van een strategie om deze te bereiken. Het helpt je ook te bepalen of je externe financiering nodig hebt om jouw bedrijf te starten.

Een businessplan is een stappenplan voor jouw bedrijf. Hierin staat wat je wilt bereiken, met wie je wilt samenwerken en hoe je dat wilt bereiken. Je kunt een sjabloon gebruiken of er een helemaal opnieuw maken. Hoe dan ook, je moet informatie opnemen zoals jouw missieverklaring, doelmarkt, product-/dienstbeschrijving, financiële projecties, marketing plan en andere belangrijke details.

Creëer uw marketingstrategie

Voordat je begint met het opbouwen van jouw bedrijf, moet je eerst definiëren wat voor soort bedrijf je wilt runnen. Dit helpt je te bepalen of je werknemers moet aannemen, moet samenwerken met anderen of een online platform moet gebruiken om op te schalen.

Het belangrijkste om te overwegen voordat je een bedrijf start, is of je als zelfstandige wilt werken of voor iemand anders wilt werken. Als je ervoor kiest om voor jezelf te werken, moet je beslissen of je een bedrijf vanaf nul wilt opbouwen of er een wilt kopen. Misschien merk je dat je liever voor jezelf werkt omdat je het leuk vindt om je eigen schema te bepalen en thuis te werken. Als je echter jouw bedrijf wilt laten groeien, kan het zijn dat je er de voorkeur aan geeft om andere mensen erbij te betrekken om dingen efficiënt voor elkaar te krijgen.

Bouw je scale-up team

Zodra je je doelen hebt gedefinieerd, moet je een team samenstellen om je te helpen die doelen te bereiken. Je hebt mensen nodig die bereid zijn om met je samen te werken, ideeën uit te wisselen en elkaar te steunen terwijl je verder gaat.

Begin met het bouwen van je merk

Nadat je jouw bedrijfsmodel hebt bepaald, moet je beslissen waar je jouw merk wilt bouwen. Je kunt ervoor kiezen om jouw merk lokaal, nationaal of internationaal op te bouwen. Als je van plan bent jouw merk wereldwijd uit te bouwen, moet je ook nadenken over hoe je jouw merk in verschillende landen gaat beheren.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist