Betekenis van: Satelliet website

« Terug naar Marketing Begrippen

Een satelliet website is een ander kanaal dat te maken heeft met de hoofd website. Deze website dient als ondersteuning. Omdat er nu nog een kanaal is om de hoofd website te promoten. Daarnaast heb je nog meer redenen voor zo’n website.

Wat is een satellietwebsite?

In principe omvangt het alle kanalen die online te vinden zijn. Dus zowel social media als websites. Satelliet website bestaan naast een hoofd website. Meestal zijn zij een stuk kleiner. Het is een aftakking van de inhoud van de hoofd website. Dus er zijn specifieke reden om hier gebruik van te maken:

  • Externe producten of dienst

Een bedrijf kan een best uitgebreid aanbod hebben. Stel een website geeft online advies over afvallen. Dit is dan alleen een dienst. Zij maken een website erbij, waar zij afval hulpmiddelen verkopen. Daar verkopen zij daadwerkelijk een product. Het valt onder hetzelfde bedrijf. Maar wordt er gekozen om een aparte website voor het product te maken.

  • Doorstuur website zonder info

Via externe domeinen kan je doorlinken naar een andere website. Dus maak je een website zonder enige content. Alleen een doorstuur link naar jouw website. Maar echt zin heeft het niet. Want Google wordt steeds beter met het beoordelen van de kwaliteit van de websites.

  • Soortgelijke content, maar vooral voor linkbuilding en SEO

Een satelliet website valt onder één eigenaar. Dus als de 2de website ook goed loopt, dan is dat een extra verdienste. Daarnaast kan je backlinks plaatsen naar je hoofdwebsite. Dit zal wel voordelig zijn tegen over de doorstuur website. Omdat de inhoud van de 2de website wel goed is. Waardoor het linkprofiel van de hoofdwebsite verbeterd. Verder zijn er nu twee websites waarop je gevonden kan worden onder hetzelfde zoekterm. Maar de content moet wel uniek zijn

Social media als doorvoer kanaal

Het is niet nodig om per se een nieuw domein te registreren en webhosting te regelen. Mensen kunnen ook terecht komen op jouw website via social media platforms. Bekende social media diensten als satellietwebsite:

  • Facebook
  • Instagram
  • Linkbuilding
  • Twitter

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist