Betekenis van: Sales pijplijn

« Terug naar Marketing Begrippen

De verkooppijplijn is een belangrijk hulpmiddel voor elk bedrijf dat producten of diensten verkoopt. Een verkooppijplijn is een lijst met potentiële klanten die klaar zijn om jouw product of dienst te kopen. Je kunt een verkooppijplijn gebruiken om je te helpen nieuwe prospects te identificeren, prioriteiten te stellen en jouw verkoopproces te beheren.

Creëer een effectieve sales pijplijn

Er zijn zeven stappen om een effectieve verkooppijplijn op te bouwen. Deze stappen moeten worden gebruikt als een checklist bij het plannen van jouw verkoopstrategie.

Stap 1: identificeer prospects

Stap 2: prospects kwalificeren

Stap 3: Vergaderingen opzetten

Stap 4: Sluit deals

Stap 5: Opvolging

Stap 6: meet resultaten

Stap 7: Herhaal

Ontwikkel een verkoopproces

Een verkoopproces is een reeks stappen die leiden tot een verkoop. Het begint wanneer een klant contact opneemt met een bedrijf om iets te kopen. Dit kan zijn via een telefoontje, e-mail, website-onderzoek, post op sociale media, enz. Zodra het contact is gelegd, beslist het bedrijf of ze het product of de dienst aan de potentiële koper willen verkopen. Als ze besluiten te verkopen, sturen ze een verkoper om de potentiële koper te ontmoeten. Na een ontmoeting met de potentiële koper neemt de verkoper een beslissing of de persoon het product of de dienst wil kopen. Als dat zo is, schrijft de verkoper een contract en stuurt het terug naar het bedrijf. Het bedrijf beoordeelt het contract en keurt het goed voordat het naar de klant wordt verzonden. Ten slotte ondertekent de klant het contract en ontvangt hij het product of de dienst.

Bouw relaties op met prospects

Begin met het opbouwen van relaties met potentiële klanten. Dit betekent dat je ze beter leert kennen, zodat je begrijpt wat ze nodig hebben en hoe je ze kunt helpen.

Om een relatie met een prospect op te bouwen, moet je begrijpen wie ze zijn en waarom ze kopen. Dit betekent inzicht in hun behoeften en motivaties. Zodra u deze dingen weet, kun je jouw verkoopboodschap afstemmen op die behoeften en hen motiveren om te kopen.

Beheer de verwachtingen van de klant

Als je eenmaal een relatie met een klant hebt opgebouwd, zorg er dan voor dat je de verwachtingen beheert. Je moet nooit iets beloven wat je niet kunt waarmaken. Als je dat doet, verliest je jouw geloofwaardigheid bij je klanten.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist