Betekenis van: Sales Funnel

« Terug naar Marketing Begrippen

Sales funnel is kort gezegd van ergens in de wandelgangen horen over een product tot aan het product thuis hebben. Om die reden is het belangrijk om te weten wat de stappen zijn van de marketing en sales funnel om vervolgens uiteindelijk in elke stap te optimaliseren.

Wat is een sales funnel?

De sales funnel (verkooptrechter) is het proces waarbij de doelgroep verleid word tot aankoop. De funnel laat de stappen zien van hoe het verkoopproces verloopt van geïnteresseerden tot aan klant worden en dit door informatie te verstrekken en contact te starten.

Complete funnel

De complete funnel is eigenlijk de marketing en sales funnel gecombineerd, waarbij de het start met marketing en eindigt met sales. Het verschil is dat bij de marketing funnel het erom gaat dat de stroom aan consumenten weet dat het bedrijf bestaat. Vanuit daar neemt de sales funnel over tot aan het verkoop. Hieronder zal ik elke stap kort uitleggen.

Suspects

Dit is letterlijk gezegd een verdachte. Met andere woorden iemand waarbij vastgesteld is dat hij of zij behoefte heeft voor de producten en diensten dat uw bedrijf evenals ook aanbied. Echt concreet contact tussen de suspect en de onderneming is er nu nog niet.

Leads

Op het moment dat de lead al op de website geweest is en daarnaast al ingeschreven is voor de mailinglijst.

Prospect

De prospect heeft ondertussen diverse gratis content en ook aanbiedingen ontvangen. Zij zitten nu meerdere ondernemingen te vergelijken en zit dichtbij het doen van een aankoop.

Klanten

Bedrijf of persoon heeft daadwerkelijk een aankoop gedaan.

Terugkerende klanten

Terugkerende klant komen terug om nieuwe aankopen te doen.

Complete funnel voorbeeld

Je hebt een website en social media kanalen waar je je verzorgingsproducten aanbied en er is een suspect die via je website haar e-mail achterlaat voor een gratis E-book. Daarna kan je ook vervolgens de producten en aanbiedingen e-mailen. Zij krijgt nu steeds meer interesse voor verzorgingsproducten en zit er over na te denken om een product te kopen. Na wat overwegingen met andere concurrenten heeft zij besloten om bij jou het product te kopen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist