Betekenis van: RSS-feed

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een RSS-feed

RSS-feed staat voor Really Simple Syndication en is een simpele manier om op de hoogte te blijven van nieuws op je favoriete websites. RSS is bedacht zodat je niet zelf hele tijd naar je favoriete blogs of nieuwssites hoeft te gaan. Door de RSS wordt alles geautomatiseerd. Je kan zelf de RSS-reader inschakelen om alle nieuws en sites in de gaten te houden voor jou. In de reader kunt u gelijk zien welke nieuwe berichten er zijn gepost op de websites die voor jouw interessant zijn. Je bent op deze manier geen tijd kwijt. Op deze manier kan je RSS het harde werk doen.

Wat is een RSS-reader

Een RSS-reader is een reader waar de artikelen die jij leuk vindt om te lezen terecht komen. De reader is zowel online als offline te gebruiken. Deze previews worden getoond op de websites waar je op geabonneerd bent.

De voordelen

In heel veel RSS-readers kan je je artikelen bewaren. Daarnaast heb je bij de RSS-feed waarop je geabonneerd bent geen last van spam. Je krijgt geen ongewenste berichten waar je niet om gevraagd hebt. Je bepaalt zelf van welke website je berichten ontvangt en van welke niet. De inhoud van de berichten die je krijgt zijn heel erg eenvoudig. Je krijgt een link waarmee je naar de volledige tekst kan gaan op de website. Van de artikelen die je interessant vindt krijg je een duidelijk overzicht. Je kan makkelijk zien welke artikelen er zijn en van welke website ze zijn. Daarnaast bespaar je heel veel tijd met een RSS. Bij nieuwe berichten kan je automatische meldingen krijgen. Je hoeft niet de websites af te gaan om te kijken wat je voor jou interessant lijkt. Je laat de RSS het werk doen en zo bespaar je heel veel tijd.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist