Betekenis van: ROAS

« Terug naar Marketing Begrippen

ROAS staat voor Return on Advertising Spend. Het is een belangrijke maatstaf die door adverteerders wordt gebruikt om te bepalen of ze hun advertentiebudget al dan niet moeten blijven besteden. Met ROAS kun je meten hoeveel geld een adverteerder heeft uitgegeven in ruil voor hoeveel mensen die advertentie hebben gezien en daardoor iets hebben gekocht. Hoe hoger de ROAS, hoe beter.

ROAS berekenen met Google Analytics

Een van de belangrijkste statistieken die je in de gaten moet houden, is het rendement op advertentie-uitgaven (ROAS). ROAS meet het rendement op advertentie-euro’s die zijn uitgegeven aan een bepaalde campagne. Hoe hoger het getal, des te rendabeler zijn je campagnes.

Als je wilt weten hoeveel jouw advertenties je kosten, kun je Google Analytics gebruiken om jouw ROAS bij te houden. Om de ROAS te berekenen, moet je eerst bepalen welk percentage van je totale verkeer afkomstig is uit betaalde campagnes. Je kunt vervolgens de hoeveelheid inkomsten die door die betaalde campagnes worden gegenereerd, delen door de totale hoeveelheid verkeer. Kijk vervolgens naar het bedrag aan inkomsten dat is gegenereerd met jouw betaalde campagnes. Deel ten slotte de twee getallen samen om uw ROAS te krijgen.

Voordelen van online Adverteren

Online adverteren verwijst naar elk type advertentie dat wordt weergegeven op websites, blogs, social media sites, enz. Het omvat banner advertenties, pop-up advertenties, textlinks, videoadvertenties en andere soorten advertenties. Online adverteren heeft verschillende voordelen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Je kunt tot in detail je eigen doelgroep targeten met advertenties;
  • Met advertenties kun je betaalbaar conversies genereren;
  • Alles wat online gebeurt kun je meten en verbeteren;
  • Er zijn veel verschillende soorten advertenties, zo kun je gebruiken wat bij jouw bedrijf past;
  • Alles kan real time worden aangepast;
  • Je bepaalt zelf hoeveel je dagelijks uitgeeft;
  • Met advertenties kun je de juiste mensen op het juiste moment bereiken. Daardoor behaal je meer verkopen!

Ook interessant

Financiële Begrippen

Google Begrippen

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist