Betekenis van: Rich snippets

« Terug naar Marketing Begrippen

Rich snippets zijn extra onderdelen aan zoekresultaat. De conversie kan hierdoor stijgen. Omdat het beter uitgelicht is voor bezoekers.

Wat zijn rich snippets?

Zoekmachines willen de beste resultaat bieden voor de bezoekers. Vandaar de machines zo zijn ingesteld zijn om te zoeken naar goede content. Een normaal zoekresultaat bestaat uit een URL, titel, korte metabeschrijving. Google voegt extra uitgelichte onderdelen aan zoekresultaten. Het onderdeel noemen wij ook wel snippet. Rich snippet voegt extra informatie toe aan een zoekresultaat.

Soorten rich snippets

Een product, dienst, bedrijf heeft veel te bieden. Maar in een normaal zoekresultaat is daarvoor vaak te weinig ruimte voor. Daarvoor zijn er verschillende soorten rich snippets:

  • Product

Hierbij wordt er extra productinformatie getoond. Denk aan prijs, voorraad, levertijd en reviews. Vooral voor webshops is dit voordelig.

  • Website naam een breadcrumb overzicht

Onder het normale zoekresultaat kan je dan hyperlinks van interessante pagina’s van de website toevoegen.

  • Reviews / klantbeoordelingen

Visuele elementen toevoegen verhoogt de zichtbaarheid. Daarnaast straalt een review vertrouwen uit. Daarom werken sterren zo goed. Daarnaast wordt ook een cijfer van 1 tot 5 getoond. En het aantal reviews

Structured data om snippets te genereren

Structured dat ontstaat door content te markeren met een stukje code. Dit beschrijft wat content precies is. Zo kan je de sterren markeren als beoordeling. Of juist onderlinge relaties aangeven. Structured data geeft een onderdeel (property) een ding (things) dat iets beschrijft. Schema.org helpt je om inhoud zo op een manier te veranderen dat zoekmachines het beter begrijpen.

Voordelen van rich snippets

Je valt meer op. Daardoor kan je onderscheiden tegen over concurrenten. Daarnaast geeft het meer informatie. Waardoor het doorklikken interessanter lijkt. Er is de mogelijkheid om je CTR met 30% te verhogen. Hierdoor zullen je weer stijgen in de Google rankings. Want een hoge CTR geeft Google een signaal dat jouw content het meest relevant is.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist