Betekenis van: Reviews

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat zijn reviews?

Reviews zijn beoordelingen van consumenten die gaan over hoe een consument is geholpen of over producten en diensten. In een recensiewordt de kwaliteiten van producten, service en dienst beschreven. Vaak worden producten door de leveranciers in het zonnetje gezet en word er niks gezegd over de nadelen. Met recensies krijgen klanten informatie van andere consument die al het product of dienst aangeschaft hebben. Consumenten kijken vaak naar recensie omdat recensies betrouwbaar zijn. Recensies stralen vertrouwen uit naar de consument. Reviews worden aantrekkelijk gemaakt door punten, sterren of een opmerking. Reviews bevatten tekstenfoto´s en video´s. Soms laten bedrijven nep reviews achter om het imago van hun onderneming te verbeteren.

Professionele reviews

Professionele reviews zijn recensies van personen die kennis hebben over een product. Dat zie je vaak bij Tech experts. Zij vergelijken altijd nieuwe gadgets die uitkomen. Bijvoorbeeld als er een nieuwe iPhone uit is. Zij beschrijven de specificaties van de toestel en of het een goede aankoop is.

Klantenreviews

Meestal laten klanten een recensie achter over hun ervaring met een dienst of product. De reviews die door klanten worden achter gelaten zijn meestal persoonlijk en dat brengt emotie los bij andere consumenten. Heel veel consumenten lezen recensies van klanten omdat het meestal eerlijk is en dat biedt nog meer zekerheid.

De voordelen

Reviews zijn ook heel erg nuttig voor bedrijven. Doordat klanten een recensie achterlaten op de website van een bedrijf, kan een bedrijf zien wat de aandachtspunten zijn. Op deze manier kan een bedrijf makkelijk zien wat de verwachtingen zijn van hun klanten. Een bedrijf kan dan de kwaliteit van de producten en diensten verbeteren om de klanten tevreden te stellen.

Hoe schrijf je een goede recensie?

Om een goed review te schrijven moet je ervoor zorgen dat je relevante informatie. Probeer zo oprecht mogelijk je review te schrijven. Dat is de reden waarom consumenten een review lezen is omdat ze op zoek zijn naar eerlijkheid. Schrijf een respectvolle tekst.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist