Betekenis van: Revenue per mile

« Terug naar Marketing Begrippen

Revenue per mile zijn de opbrengsten per 1000 impressies. Dit geld bij de plaatsing van een online advertentie.

Wat is revenue per mile?

Voor online advertenties betaal je bepaalde kosten. Dit kan op basis zijn van het aantal kliks (CPC) of conversie (CPA). De kosten kunnen ook per duizend weergave van de advertentie zijn. Dit noem je dan Cost Per Mile (CPM). Het vooral gebruikt om de naamsbekendheid te vergroten. Dus er wordt meer gefocust op vertoningen dan clicks. De effectieve gemiddelde opbrengsten per 1000 weergaven is dan het revenu per mile (RPM).

Toepassingen van revenue per mile

Dus de focus ligt op weergaven. Vandaar je het vaak gebruikt voor Display campagnes of Youtube campagnes. Je wilt dat gebrachte boodschap zo vaak mogelijk vertoond wordt. Dus vooral bij visuele elementen wordt dit toegepast.

Berekenen van de opbrengsten

De RPM formule gaat als volgt: De totale opbrengst delen door het aantal impressies gedeeld door 1000. De kosten met dezelfde formule kan ook eCPM genoemd worden.

Bieden met CPM

Je kan voor je campagnes een limiet stellen. Zo kan de adverteerder een maximaal bod instellen. Waarvoor hij bereid is te betalen per 1000 weergave.

Wanneer is er een impressie?

Een impressie lijkt op een vertoning. Maar in de praktijk is het net anders. Een vertoning wil zeggen dat een advertentie met het oog is gezien. Een impressie wil zeggen dat het wel zichtbaar was voor de bezoeker, maar is de bezoeker er niet op uit gekomen. Dit kan gebeuren door:

  • Lange laadtijd: De banner is te complex. Waardoor het niet tot amper laadt. Hierdoor is de kans groot dat de persoon weg klikt.
  • Slechte positie: Mensen focussen zich vaak op het eerst dat zij zien. Dus is de advertentie op een pagina helemaal om, dan is de kans klein dat het gezien is.
  • Ad-blocker: De advertentie zit binnen in iemands netwerk. Maar wordt door een ad-blocker niet vertoond.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist