Betekenis van: Retargeting

« Terug naar Marketing Begrippen

Retargeting is een online advertentie techniek waarmee bedrijven zich kunnen richten op specifieke groepen mensen op basis van hun eerdere surfgedrag op internet. Dit helpt bedrijven klanten te bereiken waar ze hun tijd online doorbrengen.

Retargeting is een van de meest effectieve manieren om verkoop conversies te verhogen. Hiermee kun je specifieke doelgroepen targeten op basis van hun online gedrag. Als je bijvoorbeeld kleding verkoopt, kun je advertenties maken die alleen worden weergegeven aan mensen die jouw website eerder hebben bezocht. Op deze manier kun je die klanten bereiken die misschien niet geïnteresseerd waren in jouw product, maar wel nieuwsgierig genoeg waren om jouw site te bezoeken.

Verhoog conversies

Een van de meest voorkomende toepassingen van retargeting is om gebruikers die jouw site eerder hebben bezocht eraan te herinneren iets te kopen. Je kunt retargeting gebruiken om ze e-mails te sturen met aanbiedingen, kortingsbonnen of andere prikkels.

Verhoog de verkoop met e-mailmarketing

Als je de verkoop wilt stimuleren, is e-mailmarketing een uitstekende optie. Hiermee kun je jouw klanten altijd, overal en kosteloos bereiken. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om berichten aan te passen op basis van individuele interesses.

Maak een effectieve advertentiecampagne

Je kunt retargeting gebruiken om producten, diensten en aanbiedingen te promoten. Dit type advertentie maakt gebruik van cookies om gebruikers te volgen terwijl ze zich over websites bewegen. Door gebruik te maken van retargeting kun je gerichte advertenties sturen naar mensen die je site eerder hebben bezocht. Deze advertenties verschijnen wanneer diezelfde bezoekers andere sites bezoeken.

Target specifieke doelgroepen met behulp van demografische gegevens

Een van de krachtigste tools waarover marketeers tegenwoordig beschikken, zijn demografische gegevens. Met deze informatie kun je de ideale klanten voor jouw product of dienst identificeren. Je kunt er ook achter komen wat voor soort advertenties hen zullen aanspreken.

Loyaliteit opbouwen door middel van relevante aanbiedingen

Als je loyaliteit wilt opbouwen bij jouw huidige klanten, overweeg dan om relevante aanbiedingen aan te bieden. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat elk aanbod dat je doet verband houdt met iets waar jouw klant eerder interesse in heeft getoond.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist