Betekenis van: Remarketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Remarketing is een manier om de prospect die interesse heeft getoond nogmaals onder de aandacht te brengen van het bedrijf. Dit wordt ook wel retargeting genoemd.

Wat is remarketing?

Het is een online marketingtechniek gericht op potentiële klanten. Deze personen zaten in de salesfunnel als prospect. Dit kan komen, omdat zij nog aan het vergelijken zijn of er is iets tussengekomen. Zij hebben behoefte aan een product/dienst en zijn op jouw website geland. Nu zou jij graag hun willen terugtrekken in de salesfunnel om je conversieratio om hoog te krijgen en te leiden top aankoop.

Hoe werkt remarketing?

Door gepersonaliseerde advertenties te onder de aandacht te brengen bij de prospect kan je hun leiden naar je website. Als je het te overduidelijk laat zien dat het gericht is op diegene kan het best ongemakkelijk overkomen. Deze advertentie kan ervoor zorgen dat de persoon sneller en effectiever wordt aangemoedigd om weer door te gaan bij het bedrijf. Om die reden is dit effectiever dan de reguliere advertenties.

Retargeting in zijn werking

Bedrijven hebben veel data en statistieken over hun website. Nu ziet de streetwear webshop dat de prospect op hun website is geland. Helaas is de persoon vergeten dat hij straks lunch heeft met een collega. Hij gaat ervan door en sluit de webshop af. Hij is nu uit de salesfunnel en vergeet over de streetwear webshop. Paar dagen daarna dacht hij er weer aan om street wear te kleding te kopen. In Google ziet de persoon een advertentie van het bedrijf waar hij op aan het shoppen was. Hij herinnert het zich weer en klikt op de advertentie. Hij wordt geleid naar de webshop waar hij na 10 minuten rondkijken zijn aankoop heeft gedaan.

Remarketing is kort gezegd het terug navigeren van de consument naar hetgeen waar hij of zij interesse in had. Er is geen zekerheid dat dit altijd leidt tot terugkomst of aankoop.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist