Betekenis van: Relevantie

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is relevantie?

Relevantie is een term dat iets zegt over een onderwerp. Het wijst op het belang van een onderwerp en wat het relevant maakt. Dit kun je bepalen op een wetenschappelijke manier, maar ook maatschappelijk of technisch. Termen die op het intertent staan worden gebruikt om te bepalen welke webpagina’s overeenkomsten hebben op inhoudelijke gebied. Niks staat op zichzelf je kunt voor alles een zekere samenhang bepalen. Dit kan bijvoorbeeld een maatschappelijke relevantie zijn die impact heeft op de sociale structuur. Het kan ook op wetenschappelijke gebeid waarbij connecties belangrijk zijn. Met connecties kun je nieuwe inzichten krijgen van data.

Relevantie en zoekopdrachten

Toen internet begon was het niet heel makkelijk om aan informatie te komen. Je kon niet snel informatie vinden over een onderwerp. Dat kwam omdat er toen die tijd weinig websites waren die informatie aanboden. Daardoor was er een gebrek aan tools om aanwezige informatie te ordenen waardoor heel frustrerend was voor de meeste gebruikers. Zoekmachines kwamen uiteindelijk met een oplossing voor dit probleem. Zij indexeerden websites en koppelden die aan zoekopdrachten. Op deze manier konden pagina’s die nuttige informatie aanboden makkelijker gevonden worden.

Backlinks

De betekenis van deze begrip is door de tijd heen heel vaak aangepast op de webbrowsers. In een korte tijd Steeg Google boven alle browsers. Zij wonnen alle populariteit door dat hun algoritme instaat was om relevante zoekresultaten te weergeven bij de zoekopdrachten van gebruikers. Wat een belangrijke rol speelde hierbij waren backlinks en koppelingen die je verwezen naar een andere pagina. Dit is nog steeds een lastige factoor. Maar Artificieel intelligentie zorgen ervoor dat relevantie met de dag beter wordt. Nu worden er niet alleen zoektermen op links geordend maar ook op context en intentie. Met een slimme luidsprekers die maar een resultaat laten horen is de relevantie van zoekresultaten heel erg belangrijk.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist