Betekenis van: Redirect

« Terug naar Marketing Begrippen

Een redirect (omleiding) is wanneer een webbrowser een verzoek naar een andere URL stuurt dan de URL die door de gebruiker is aangevraagd. Als iemand bijvoorbeeld op een link klikt om naar www.example.com/page1 te gaan, ziet hij mogelijk in plaats daarvan www.example.com/?redirect=http://www.example.com/example/page2. Dit gebeurt omdat de browser automatisch links naar andere pagina’s volgt.

Door URL’s om te leiden, kunnen zoekmachines begrijpen dat jouw inhoud is verplaatst. Dit maakt het gemakkelijker voor mensen om jouw nieuwe pagina’s te vinden.

Maak een lijst met pagina’s die moeten worden omgeleid

Als je jouw domeinnaam wijzigt, moet je ook overwegen een lijst met pagina’s te maken die moeten worden omgeleid. Je kunt een online tool zoals Google Search Console gebruiken om je te helpen deze pagina’s te identificeren. Vervolgens kun je ze toevoegen aan een spreadsheet en een lijst maken met pagina’s die je wilt omleiden.

Zoek de nieuwe URL van de pagina met behulp van een online tool zoals Screaming Frog of Moz. Zodra je de nieuwe URL hebt gevonden, kun je een online tool genaamd 301 Moved Permanently gebruiken om jouw oude URL’s om te leiden naar de nieuwe. Dit proces duurt minder dan 5 minuten.

Werk je DNS-instellingen bij zodat ze naar de nieuwe URL verwijzen

Als je WordPress gebruikt, kun je je DNS-instellingen bijwerken door naar Instellingen > Algemeen > Webserver te gaan. Als u geen WordPress gebruikt, kunt je dit doen via jouw webhosting bedrijf.

Test de wijzigingen

Nadat je de nodige wijzigingen hebt aangebracht, test je ze uit door elke pagina afzonderlijk (of een voor een) te bezoeken. Dit zorgt ervoor dat alles werkt zoals verwacht. Je moet er ook voor zorgen dat alle pagina’s die vroeger naar jouw oude URL’s linkten, nog steeds correct werken.

Controleer analyses om te zien hoeveel mensen zijn getroffen

Als je merkt dat je bouncepercentage is gestegen nadat je deze wijzigingen hebt aangebracht, is de kans groot dat sommige van je oude links niet meer naar de juiste plek verwijzen. Om dit probleem op te lossen, kun je een tool zoals Google Search Console gebruiken om alle oude links te vinden en ze bij te werken zodat ze naar de juiste locatie verwijzen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist