Betekenis van: Reclame

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is reclame?

Reclame is een vorm van communiceren. Met een reclame wil je dat een product of dienst de aandacht krijgt. Je kan ook een reclame gebruiken om de imago van je onderneming te verbeteren. Met een reclame wil je consumenten activeren om iets te doen. Een commercieel is zowel online als offline te zien. Je hebt bijvoorbeeld advertenties die je op media kanalen ziet. Neem als voorbeeld Facebook en Google. Er zijn ook offline advertenties zoals flyers en billboards. 

AIDA-model

De AIDA-model helpt je bij het opstellen van een goede advertentie. Dit is een zeer uitgebreide model wat belangrijk is als je een advertentie wilt maken.

AIDA

Attention

Bij een advertentie richt je je vooral op je doelgroep. Het is belangrijk dat je advertentie past bij de doelgroep die je wilt bereiken. Je kan niet een advertentie maken over vlees als je doelgroep vegetarische mensen zijn. 

De aandacht krijgen met een reclame

Het is heel erg belangrijk dat je in paar seconden al de interesse van een consument te krijgen. Dat kan je doen door leuke aspecten te benoemen over het product of dienst. Wanneer je zelf 100% achter je diensten en producten staat kan je met volle overtuiging aan een klant vertellen waarom ze het moeten kopen. 

Drang

Het woord desire hoort bij het AIDA-model. Drang en verlangen is moet voorkomen in een advertentie. De klant moet van de advertentie het gevoel krijgen dat hij of zij het product moet aanschaffen. 

Actie

Het doel van een advertentie is om ervoor te zorgen dat een consument een product of dienst aanschaft. Je doel is om een consument in actie te brengen je producten te bekijken. Deze 4 aspecten zijn heel erg belangrijk bij het opzetten van een advertentie. Met een goede marketing plan kun je de interesse van je doelgroep krijgen. 

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist