Betekenis van: QuickScan

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een QuickScan?

Een QuickScan is een controle die heel snel kan plaats vinden om te zien wat niet in orde is of beter kan. Dit soort type controles worden voor verschillende doeleindes gedaan. Voornamelijk worden dit soort controles gedaan om virussen te voorkomen. Zo een scan neemt plaats in het computersysteem. Daarnaast analyseert het je website hoe je het kan optimaliseren om de vindbaarheid te verhogen.

Wat kun je ermee doen?

Een snelle scan kunt je helpen om paar vragen te beantwoorden en kleine problemen op te lossen. Soms kost een controle te veel tijd of geld waardoor het niet de moeite waard is om door te gaan met de scan. Een QuickScan kan op verschillende manieren worden uitgelegd. Dit hangt af van wat het doeleinde is van de test. Wil je testen of je website goed beschermd is tegen virussen of hoe je je website verder kunt optimaliseren. Je kunt dus meten welke gevaren je kunt voorkomen of hoe je hoger in de Google ranking komt te staan.

QuickScan gebruiken tegen virussen

Om je data te beveiligen is een virusscanner cruciaal. Wanneer je een virusscanner downloadt kun je ervoor zorgen dat er geen gevaarlijke virussen je data betreden. Een volledige Scan kan gemiddeld een uur duren als er veel informatie staat op de interne schijf van je computer. Bij schadelijke virussen is het vaak bekend waar ze plaatsvinden. Daardoor kan een QuickScan ze makkelijker vinden. Niet alle websites scoren een hoge cijfer in Google terwijl het veel mogelijkheden biedt.

Optimalisatie

Er zijn heel veel SEO factoren aanwezig. Door te controleren op pakweg tiental punten kan een website heel erg vooruitgaan. Hierdoor kun je ranken in Google. Vaak bieden bedrijven die aan zoekmachine optimalisatie doen een gratis QuickScan om hun websites te testen. Op deze manier kunnen bedrijven tientallen belangrijke factoren tegenkomen waardoor hun website niet vooruitkomt. Daarnaast bieden zij bedrijven een evaluatierapport.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist