Betekenis van: Query

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een Query?

Query is een Engels woord dat staat voor vraagstelling. Deze term wordt gebruikt binnen informatica om een opdracht te beschrijven. Op deze manier gaat een actie in gang. Deze term wordt gebruikt voor de zoekopdrachten die plaats vinden in een zoekmachine. Een query heeft een betrekking op een vraag aan een database. Als je wilt weten hoeveel mensen met de leeftijd 48 in Utrecht wonen. De zoekopdracht wordt ingevoerd in de database met alle mensen die in Utrecht wonen met de opdracht hoeveel mensen de leeftijd 48 hebben.

Waar vind je een Query?

Binnen een informatica systeem wordt een query ingediend. Dit wordt gedaan met een specifieke computertaal. Bij zoekopdrachten online werkt alles heel anders. Een query voor een zoekmachine is een woord of combinatie van woorden die worden ingevoerd om een pagina te zoeken. Het kunnen hierbij zinnen zijn met de juiste spelling of niet.

Het verschil tussen SQL en NoSQL

Bij query’s is het kiezen van de database en de computertaal cruciaal als je met query’s werkt. Naast SQL zijn er ook meerdere computer talen die je kunt gebruiken voor query’s. Er is een andere database genaamd NoSQL. (Not Only Structured Query Langauge). Het grootste verschil tussen SQL en NoSQL is de database structuur. SQL-database is relationeel en gebruikt een schema waarvoor je gegevensstructuur moet specificeren. De database van NoSQL zijn niet relationeel en de schema’s zijn dynamisch voor ongestructureerde gegevens.

Actiequery en selectquery

Een query kan een selectiequery zijn of een actiequery. Selectquery’s kiezen verschillende delen van je gegevens terwijl actiequery opgehaalde gegevens manipuleren. Query’s kunnen ook werken met de combinatie van selectie en actie om meer gevarieerde taken uit te voeren. Databasequery’s laten zien dat het manipuleren van gegevens niet ingewikkeld hoeft te zijn. De meeste querytalen zijn intuïtief en gemakkelijk te leren als je de basis regels begrijpt.

Online Marketing uitbesteden?

Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.

    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist