Betekenis van: Qualified lead

« Terug naar Marketing Begrippen

Qualified lead is een lead die nu gezien wordt als potentiële klant. Daarbij heb je marketing en sales qualified lead.

Wat is een qualified lead?

Laten we beginnen bij de basis. Lead is iemand die interesse toont in jouw producten of diensten. Daarbij kunnen zij al contactgegevens achter gelaten hebben. Maar het betekent niet dat het automatisch ook een klant wordt. Nu kunnen wij door naar de marketing qualified lead.

Marketing qualified lead

Hierna zullen wij over gaan naar sales. Want de marketing komt voor sales. Bij een marketing lead is er dus interesse getoond. Dit wordt bij marketing opgevolgd door juiste content en communicatie. Dit kan een whitepaper download, webinar volgen of een formulier invullen zijn. Je kan nu zeggen dat diegene aan het begin staan van de consumer journey.

Overgang naar de sales qualified lead

Van de afdeling marketing wordt lead doorgestuurd naar sales afdeling. De lead is al verder in de customer journey. En is nu klaar voor de opvolging ‘sales’. Zij overwegen of zijn op het punt om te beslissen. Daarbij hebben zij meer informatie nodig.

De funnel

Zo zie je dat het een soort funnel is. Van een normale lead naar qualified lead. Eerst merk je interesse op van de persoon. Daarop volgend breng je marketing in het spel. Waardoor je een behoefte creëert. Vervolgens sluit je daarop verkoop tactieken aan. Tenslotte word de lead een klant. De funnel is dus zeer belangrijk. Omdat je zo kan inschatten waar de potentiële klant zich bevindt. En welke acties daarbij passen. Want bij een gewone lead wil je niet zomaar beginnen met het verkopen. Maar eerst beginnen met nurtering. Dit is onderdeel van het verkoopproces. Hierbij verzorg je eerst de klant. Zodat zij later makkelijker overgaan tot aankoop. Dit wordt ook wel lead nurting genoemd.

Een qualifed lead is dus gekwalificeerd. Het past in jouw ideale klantprofiel. En heeft daarbij de benodigde acties ondernomen. Hoogstwaarschijnlijk zal het een klant worden.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist