Betekenis van: Push notificaties

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is push notificaties?

Push notificaties zijn plotselinge berichten die je ineens binnen krijgt van een app die je hebt gedownload hebt. Een voorbeeld van een push bericht is bijvoorbeeld dat je de volgende dag een kapper afspraak hebt. Push berichten zijn niet bedoel om jou in actie te brengen. Het doel van zo een bericht is niet om ervoor te zorgen dat je iets gaat uitvoeren. Deze berichten worden vanuit een externe server naar je verstuurd ter informatie. Je hoeft niks te doen met een push bericht.

Als je een nieuwe app op je telefoon installeert. Krijg je aan het begin de vraag of je berichten wilt ontvangen van de app. Als je aangeeft dat je berichten wilt ontvangen van de app kan het zijn dat je push berichten ontvangt. Als je het weigert krijg je geen push berichten. Er zijn ook apps waarbij je altijd push berichten krijgt al heb je daar niet om gevraagd. Je kan deze meldingen wel uitschakelen achteraf in de instellingen van je telefoon.

Soorten push berichten

Er zijn drie verschillende varianten van push berichten. Blauwe pop-up berichten die verschijnen meestal boven aan je scherm. Je kan zo een bericht wegvegen of je kan ze openen er erop reageren. Een andere variant is een tekst strook die tevoorschijn komt op je telefoon. Deze push bericht verdwijnt vanzelf. De laatste variant is icoontje met een getal. Het cijfer geeft aan hoeveel berichten je ontvangen hebt.

Hoe kan je push berichten instellen

Sommige apps kan je de push berichten instellen en sommige apps niet. Bij sommige apps kan je het niet negeren en moet je accepteren dat je hoe dan ook een push bericht binnen kan krijgen. Via je instellingen kan je naar meldingen gaan en dan bij apps instellen voor welke app je wel push berichten wilt ontvangen en voor welke app niet.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist