Betekenis van: Push marketing

« Terug naar Marketing Begrippen

De term “push marketing” verwijst naar elk type advertentie dat inhoud naar gebruikers pusht zonder dat ze actie hoeven te ondernemen. Dit omvat email marketing, advertenties op sociale media en andere soorten online advertenties.

Email reclame

E-mailmarketing is een van de meest effectieve vormen van push marketing voor kleine bedrijven, omdat het bedrijven in staat stelt klanten te bereiken op momenten dat de kans groter is dat ze een e-mail lezen dan reageren op een telefoontje of een website bezoeken.

Sociale media marketing

Social media marketing (ook bekend als social advertising) is een vorm van internetmarketing waarbij inhoud wordt gemaakt en gedeeld via sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram en Pinterest. Het bevat ook andere platforms zoals Google+, Reddit, Tumblr en StumbleUpon.

De term “sociale media” is synoniem geworden met online netwerksites zoals Facebook, Twitter en YouTube. Social media marketing is echter veel breder dan dat. Het is het gebruik van sociale tools en tactieken om jouw bedrijf te promoten.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

SEO is een van de meest effectieve vormen van push marketing omdat je hiermee mensen kunt bereiken die actief op zoek zijn naar jouw producten en diensten. Deze vorm van marketing is vooral handig voor kleine bedrijven, omdat ze hiermee kunnen concurreren met grotere bedrijven die meer geld uitgeven aan traditionele advertentie methoden.

Video Marketing

Er zijn verschillende soorten mobiele marketingstrategieën beschikbaar voor kleine bedrijven. Een van de meest populaire methoden is het gebruik van videoadvertenties. Met deze advertenties kunnen merken contact leggen met consumenten via korte, vermakelijke clips. Ze geven ook kleine bedrijven de kans om te pronken met hun producten en diensten zonder geld uit te geven aan traditionele advertenties.

Online adverteren

Online adverteren is wanneer bedrijven via websites reclame maken voor producten of diensten. Het omvat banner advertenties, pop-up advertenties, tekstlinks en andere soorten advertenties.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist