Betekenis van: Purpose Marketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Purpose marketing is wanneer een bedrijf zijn producten en diensten gebruikt om mensen te helpen iets te bereiken wat ze willen doen. Het staat ook wel bekend als waarde marketing omdat het bedrijven helpt contact te maken met consumenten die dezelfde waarden delen.

Ontdek wat jouw merk uniek maakt

Merken moeten manieren vinden om met klanten in contact te komen en hen te helpen hun doelen te bereiken. Dit vereist inzicht in wie je klant is en waarom hij bij je koopt. Je moet ook begrijpen wat hen motiveert om te handelen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je een strategie ontwikkelen waarmee je merk opvalt.

Creëer een duidelijke visie voor je bedrijf

Het is gemakkelijk om in de val te lopen door te denken dat je merk iets groots en flitsends moet zijn. Als je er echter over nadenkt, zijn er maar zoveel dingen waar mensen echt om geven. Als je probeert alles voor iedereen te zijn, zul je niet slagen. Concentreer in plaats daarvan op één ding dat jouw merk uniek maakt. Bouw vervolgens jouw merk rond dat idee.

Bouw een marketingstrategie rondom de merkbelofte

Je moet begrijpen waar jouw merk voor staat voordat je begint met het opstellen van een marketingplan. Dit zal je helpen te bepalen hoe je jezelf kunt positioneren als een expert in jouw branche. Als je eenmaal weet wat jouw merk betekent, kun je beginnen met het ontwikkelen van een marketingstrategie op basis van die belofte.

Ontwikkel een effectief verkoopproces

Een van de grootste fouten die bedrijven maken bij het ontwikkelen van een marketingstrategie, is dat ze geen duidelijk begrip hebben van hun verkoopproces. Als je niet weet waar je klanten vandaan komen, weet je ook niet wie je ideale klant is. Zonder te weten wie jouw ideale klant is, weet je niet hoe je ze kunt bereiken.

Meet alles!

Je moet elk aspect van uw bedrijf meten. Denk hierbij aan het meten van je website, social media, e-mail campagnes en andere online kanalen. Het omvat ook het meten van jouw offline activiteiten, zoals evenementen, direct mail en telefoontjes.

purpose marketing

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist