Betekenis van: Publisher

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een Publisher?

Een publisher is iemand die iets uitbrengt. Dit kan een Youtuber zijn of iemand die een eigen boek uit heeft gebracht. Mensen die content maken productie voor platformen en die publiceren zijn op die platform. Zij zijn dan de uitgevers van dat content. De content die wordt gemaakt door een uitgever moet ook worden verspreid.

Een persoon die een content verspreid noem je ook een Publisher. Een advertentie kan door iemand die de opdracht geeft gemaakt worden. Daardoor kan het zijn dat alleen de persoon die de advertentie verspreidt de Publisher is. Dat zie je ook vaak op Instagram. Vaak je zie gebruikers berichten delen op hun verhaal. Op dat moment zijn zij ook de publishers.

Zelf Publishen

Tegenwoordig door kennis en mogelijkheden die wij hebben is iedereen in staat om gelijk te zijn aan elkaar. Je kan heel veel informatie online vinden en zelf aan iets beginnen. Tegenwoordig hoef je niet een diploma te hebben of bij een werkgever werken. Je hoeft bijvoorbeeld niet te soliceteren bij een journalist. Je kan zelf een blog of een vlog maken. Met sociale media en andere kanalen heb je alle vrijheid om zelf te Publishen. Naast dat je een eigen websites kan hebben kan je direct verdienen met platformen als je YouTube of indirect als een influenceer met kanalen zoals Instagram of Facebook. Onderwerpen zoals gaming en fashion zijn grote aantallen kijkers en volgers te werven.

Muziek publishen

Een persoon die muziek publisht is vooral bezig met het synchroniseren van muziek. Zo een persoon noem je ook wel een producer. Een producer is iemand die het gehele traject bepaalt van een muziek project. Een muziek Publisher kiest de instrumenten van een instrumentaal en de tekst dat wordt gezongen. Ook kiest een muziekuitgever wie er aan dat project mogen werken en wie de lyrics zingen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist