Betekenis van: Prospect

« Terug naar Marketing Begrippen

Prospect is iemand die tussen een suspect en klant zit. Een potentiële klant die kan afhaken of uiteindelijk toch klant wordt.

Verschillende prospects

Het begrip prospect komt ook voor in de sales funnel. In deze funnel zal je suspects, leads, klant en terugkerende klant vinden. Je hebt ook een funnel met de verschillende prospects om dieper in te gaan wat de verschillen zijn:

Cold-prospect: Dit kan je bijna vergelijke met een suspect, maar hier is wel minimale contact mee geweest. Deze persoon past in de doelgroep van je bedrijf.

Warm-prospect: Zij hebben interesse getoond in je bedrijf. Zij hebben hun contactgegevens achterlaten voor aanbiedingen, korting, informatie etc.

Hot-prospect: Zij hebben behoefte aan een product/dienst dat jouw bedrijf ook aan bied. Zij staan nu klaar om tot aankoop over te gaan bij jou of concurrent.

Prospect naar klant converteren

Bij dit proces gaat het erom om te laten zien dat jouw bedrijf de beste optie is. Eerst is het belangrijk dat jij je prospect kent en vanuit daar zet je marketing/-communicatie in aangepast op hen. Nu zie je dat steeds meer prospects uitkomen op jouw website. Nu is het belangrijk dat jij genoeg informatie verstrekt. Call-to-action (CTA) is ook niet te missen, zoals een pop-up zodat zij hun contactgegevens kunnen achterlaten voor aanbiedingen, korting etc.

Hoe krijg meer prospects?

Prospects kan je ook zien als lead, maar het verschil is dat de prospect voorbij eenrichtings-communicatie is. Wij gaan dus kijken hoe wij meer leads kunnen krijgen. Zorg ervoor dat jij in de schoenen stapt van de persoon. Wat wil diegene, waar is diegene op het web, hoe willen hun benaderd worden. Vanuit hier kan je je marketingactiviteiten aanpassen op hen. Natuurlijk is een hogere ranking in Google zeer belangrijk. Dit kan je doen door je website te optimaliseren doormiddel van SEO en web design.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist