Betekenis van: Promotie

« Terug naar Marketing Begrippen

Promotie is het proces om ervoor te zorgen dat mensen jouw product of dienst opmerken. Het omvat zaken als reclame, marketing, branding, public relations, sociale media en zoekmachine optimalisatie.

Maak een website

Als je begint zonder website, dan heb je er nu een nodig! Een website helpt je geloofwaardigheid op te bouwen en biedt klanten een plek om je online te vinden.

De eerste stap bij het maken van een website is kiezen welk type site je wilt maken. Er zijn veel verschillende soorten websites beschikbaar, zoals blogs, e-commerce sites en informatieve website. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus kies verstandig. Als je eenmaal hebt besloten welk type site je wilt, moet je beslissen of je WordPress, Joomla, Drupal of een ander platform wilt gebruiken. Je moet ook overwegen waar je jouw site wilt hosten. Ten slotte moet je bepalen welke inhoud je op jouw site wilt opnemen.

Website laten maken

Een veelgebruikt platform voor het maken van websites is WordPress. Hierin kun je zelf een website maken, maar je kunt er ook voor kiezen om iemand anders je wordpress website te laten maken. Een groot voordeel van het uitbesteden van je website is dat deze dan beter vindbaar is en je veel design keuzes kunt maken. 

Bouw een blog

Begin met het bouwen van een blog. Dit is gratis en eenvoudig te doen. Het enige dat je nodig heeft, is een domeinnaam (zoals www.jouwbedrijfsnaam.com) en een hosting service (zoals Kinsta). Schrijf en publiceer dan gewoon regelmatig berichten.

Begin met social media marketing

Als je eenmaal een blog hebt opgezet, moet je ook overwegen om marketingcampagnes op sociale media te starten. Deze zijn effectiever dan traditionele advertenties omdat mensen delen waar ze van houden. Als je iets verkoopt, zorg er dan voor dat je eerst waarde toevoegt.

Video toevoegen aan uw site

Door video aan jouw site toe te voegen, kun je nieuwe klanten bereiken en bestaande klanten terug laten komen. Het is een van de gemakkelijkste manieren om jouw website visueel aantrekkelijker te maken.

Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om video aan jouw site toe te voegen, zijn er veel gratis tools online beschikbaar. Een van de meest populaire opties is YouTube. Je kunt video’s rechtstreeks vanaf jouw computer uploaden of een service zoals Vimeo gebruiken. Nadat je jouw video hebt geüpload, wil je deze in je website plaatsen. Er zijn verschillende methoden om dit te doen, maar de eenvoudigste methode is om de code van YouTube te kopiëren en te plakken.

Vind klanten via zoekmachines

Als je klanten wilt vinden via zoekmachines, moet je ervoor zorgen dat jouw website inhoud van hoge kwaliteit heeft. Dit betekent dat u artikelen moet schrijven die vragen beantwoorden die mensen kunnen stellen bij het zoeken naar producten of services die verband houden met jouw bedrijf.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist