Betekenis van: PPC

« Terug naar Marketing Begrippen

PPC ( Pay-Per-Click) is de methode waarbij de adverteerder alleen betaalt op het moment dat er op de advertentie word geklikt. Je kan hier kosten mee besparen en makkelijk de

Interactiviteit van de bezoeker nauwkeurig inzien.

Wat is PPC?

Het is een term dat de wijze van de kosten wordt uitgedrukt van online advertenties. Je kan online advertenties plaatsen in de owned media van derden partijen. Denk maar bijvoorbeeld aan banners op specifieke website, YouTube, Facebook, Adsense. Met PPC betaal je daadwerkelijk aan een interactie met de advertentie.

CPM en PPC

Het verschil tussen deze twee is dat je bij CPM voor views of impressies betaalt in plaats van per click. CPM is de Engelse afkorting voor Cost-Per-Mile. Het is ook een manier voor uitbetalen van online advertenties. Bij CPM is betalingswijze waar je per duizend keer dat een advertentie wordt gezien betaald. De bedoeling is vaak om de naamsbekendheid te verhogen. Je wilt zoveel mogelijk mensen bereiken met CPM.

Profijt voor Pay-Per-Click

Het platform en branche waar je op adverteert bepaalt ook grotendeels de prijs per click. Zo is gemiddeld in de branche diensten voor consumenten het gemiddelde CPC het hoogst op dit moment. De andere factoren zijn:

  • Maximum bod:

Dit is hoogste bedrag dat je bereid bent om te betalen als iemand op jouw advertentie klikt. Dit resulteert meestal op een hogere advertentiepositie. Zorg ervoor dat jij dat altijd goed instelt.

  • Kwaliteitsscore:

Google kijkt naar je CTR (Click Through Rate) zo kunnen zij de kwaliteit van de advertentie weten. Zo kan je ervoor zorgen dat de SEO van je advertentie goed is. Verder is het handig om de landings pagina waar de bezoeker naar toe wordt geleid ook overeenkomen met de advertentie en van kwaliteit zijn.

  • Ad Rank:

Ad Rank houdt rekening met de advertentiepositie.Zo zijn de factoren binnen en buiten jouw controle. Het wordt berekend door de kwaliteitsscore te vermenigvuldigen met het bod.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist