Betekenis van: Positie

« Terug naar Marketing Begrippen

Positie is een indicator voor het succes van een bedrijf. De posities kunnen erg verschillen in relevantie.

Wat is een positie?

Het is brede term in de marketing. Het gaat hier vaak om de concurrentie. Want je zal bijna altijd de markt moeten delen. Vandaar dat je positie belangrijk is. Dus het wilt zeggen waar ten opzichte van concurrenten in de markt staat.

positie

Verschillende positie

Een bedrijf kan de positie zelf veel beïnvloeden. Maar de consumenten bepalen ook uiteindelijk veel. Want de waarde van een bedrijf wordt bepaald door een klant. Er zijn verschillende punten waar je op kan positioneren. De één is wat belangrijker. En het andere punt is wat heviger in concurrentie. Belangrijkste punten voor jouw positie:

  • Zoekmachines
  • Markt
  • Geografisch
  • Advertenties

Zoekmachine

Grote zoekmachines zoals Google hebben een algoritme. Dit algoritme is een sleutel voor het succes van een bedrijf. Een zoekopdracht zal meestal pagina’s aan zoekresultaten tonen. Als jij dan op de 5e pagina staat. Is de kans dat er een bezoeker komt op je website klein. Daarom wil je graag zo hoog mogelijk komen. Dat kan je doen door het algoritme goed te gebruiken. Dit kan doormiddel van SEO en SEA.

Marktpositie

Marktpositie is hoe de consument een merk ziet. Ook wel imago genoemd. Een goed imago is belangrijk. Want mensen hebben vaak validatie van andere nodig. Dit heet ook wel social proof. Kort gezegd schapengedrag. Als er veel positief wordt gepraat over een bedrijf. Zullen vele andere dit ook geloven

Geografisch

Een doelgroep is ergens te vinden. De plek is belangrijk om te weten. Want dan kan je bedrijf op de juiste plekken vertonen. Zo kiezen wereldwijde high-end merken vaak voor grotere steden. Omdat daar de bereidheid tot aankoop hoger is. Een kledingmerk die streatwear verkoopt. Zal veel marketing inzetten op social media. Want dat is waar hun jonge doelgroep vaak zit.

Advertentie positie

Een advertentie die je als eerst ziet krijgt meer aandacht. Dat geld ook voor een stuk dat op de voorpagina van een krant staat. De kwaliteit van de advertentie speelt hier een belangrijke rol bij.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist