Betekenis van: Pop-up

« Terug naar Marketing Begrippen

Een pop-up is een klein stukje code in een website die wordt geactiveerd als een bezoeker op een pagina komt of een bepaalde actie op een pagina uitvoert. Vaak hebben deze pop-ups als doel om bezoekers langer op de website te houden of bepaalde acties te laten uitvoeren. Een voorbeeld is de pop-up die je te zien krijgt als je de pagina wilt verlaten. Deze pop-up wordt getriggerd als je muis buiten het (website) scherm gaat en toont dan een pop-up. Deze pop-up heeft dan bijvoorbeeld de tekst ‘voordat je weg gaat, probeer nog even dit’. Zo kan een website ervoor zorgen dat je nog net wat langer blijft. Maar ook kan een website nog klantgegevens opvangen voordat een bezoeker de website verlaat.

Veel voorkomende pop-ups zijn degene die je ziet als je een pagina wilt verlaten. Ook zie je vaak een pop-up als je de winkelmand wilt achter laten. Pop-ups binnen de e-commerce zijn vaak gericht op verkopen. Terwijl op andere sites de focus juist kan liggen op het vangen van klant gegevens.

Sales pop-ups

Vooral binnen de e-commerce zijn pop-ups cruciaal om meer verkopen te genereren. De pop-ups die vaak gebruikt worden op webshops dat zijn sales pop-ups. Die pop-ups worden vaak speciaal ontworpen om de verkopen van een website te simuleren. Voorbeelden van sales pop-ups zijn:

  • Tijdelijke aanbiedingen. Bijvoorbeeld een pop-up met ‘Bestel binnen 5 minuten en krijg 15% korting’.
  • Give Away acties: Bijvoorbeeld ‘Bestel vandaag en maak kans op een teddybeer’.
  • Gepersonaliseerde meldingen: Bijvoorbeeld als iemand voor de tweede keer op je website komt (‘leuk dat je er weer bent’).

Door sales pop-ups op het juiste moment aan de juiste website bezoeker te laten zien kun je meer doelen behalen. Vaak verschillen de resultaten wel per website. Daarom is het slim om verschillende pop-ups te testen.

Achtergrond popups

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist