Betekenis van: POAS

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is POAS?

POAS is de afkorting van Profit On Ad Spend en is de winstgevendheid van een campagne of advertentie uitrekenen. Je rekent de POAS uit door de winst te delen met advertentiekosten. De Formule hiervan is (Conversiewaarde – Inkoop & Verkoopkosten)/kosten. Met deze formule bereken je de winst van een advertentie. Dit is een zeer handige methode om te gebruiken om te kunnen zien wat je met een campagne kan verdienen.

ROAS

De POAS-formule lijkt heel erg op die van ROAS. Deze term staat voor Return On Ad Spend. Je gebruikt deze formule als je de gemiddelde wilt berekenen van de conversie je krijgt. Met deze term bepaal je de effectiviteit van een advertentiecampagne bepalen. Je kan hiermee bepalen welke aanpak een onderneming of organisatie nodig heeft. Return On Advertising Spend bereken je door de opbrengst van een campagne te delen op de kosten. Het effect van een advertentie kan pas na een lange tijd resultaten opleveren. Als je de ROAS bepaalt kan je de kosten van een marketingcampagne berekenen.

ROI

ROI staat voor Return On Investment. Met deze methode kan je de effectiviteit bepalen van een investering. De inkomsten van de investering wordt afgehaald van wat je uitgeeft. De uitkomst wat je krijgt is ratio of een percentage. De formule van ROI is (opbrengst van de investering – de kosten voor de investering/ door de kosten van de investering).

Verschil POAS en ROAS

Het verschil van POAS en ROAS is dat de focus op de opbrengst ligt en niet op de winst. Bij Profit On Ad Spend wordt de winst gedeeld door de kosten die advertentie met zich meebrengt en niet de winst. Op basis van Google Ads en Facebook-gegevens kan je voor elke advertentie een berekening maken. Dat kan alleen als je marge voor elke product ongeveer gelijk is kan je de marge berekenen. A

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist