Betekenis van: Placeholder

« Terug naar Marketing Begrippen

Placeholder is een tijdelijke stuk van een design. Denk hierbij aan tekst, afbeelding of andere elementen.

Wat is een placeholder?

Soms is er materiaal dat er nog niet is. Dit kan zijn omdat er vertraging is. Of is het materiaal nog niet klaar. Bij een design heb je meerdere materialen nodig. Je maakt het voor een afnemer. Die wilt bepaalde elementen in een design hebben. Om die erin te zetten maak je eerst een schets. Dit wordt dan “Under Construction” genoemd. Binnen in de schets kan je opvulling plaatsen. Om zo een goed beeld te creëren. Dit is niet het eindproduct. De tijdelijk opvulling van een design is een placeholder. Webdesigners plaatsten eerst vaak tijdelijke pagina’s. Nu pas als de lay-out voltooid is.

Tijdelijke content

Bij het programmeren heb je ook tijdelijke opvullingen. Dit wordt Input Place genoemd. Dit duidt een tijdelijke code aan. Bij de bezoeker is dit de Input Holder. Je hebt dit gegarandeerd gezien bij het online invullen van een formulier.

Het is een opvultekst. Het moet zorgen voor uitleg en een beschrijving. Dit wordt gebruikt voor stukken die vaak moeilijk te begrijpen zijn. Denk aan “vul je BSN in”. Als je niet weet of het letters of cijfers zijn. Dan kan je dat met het opvulstukje zien. Vaak heb je ook een tekentje naast het invulbalkje. Als je hierop klikt verschijnt er een klein stuk tekst. Het doel is hetzelfde als de Input Holder.

Tekstverwerking placeholder

Lorem Ipsum, de bekendste placeholder in een tekst. Het heeft geen betekenis. Het is puur voor de grafische vormgeving. Op deze manier kan je goed de structuur van een tekst visualiseren.

Placeholder als vangnet

Overal kan je een opvulling plaatsen. Dit wordt dan vaak een dummy, filler of protype genoemd. Het is een manier om vooraf te zien hoe iets eruit ziet. Waardoor je geen energie, tijd en kosten kwijt bent aan het echte design. Want als dit slecht uitvalt. Dan moet er weer een nieuwe gemaakt worden. Met een placeholder kan dit vaak vooraf gezien worden.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist