Betekenis van: Pitch

« Terug naar Marketing Begrippen

Pitch (decks) worden door ondernemers gebruikt om investeerders ervan te overtuigen dat hun ideeën zullen slagen. Ze bevatten informatie over de ondernemer, het idee en de markt. Een pitch gaat niet alleen over jezelf verkopen; het gaat ook om het overtuigen van iemand anders om zijn tijd en energie te investeren in het helpen opbouwen van jouw bedrijf.

Hier leest u hoe u de uwe kunt onderscheiden van de massa

Er zijn vijf sleutelelementen voor het maken van een effectief pitchdeck: 

  1.  Begin met een duidelijk doel. 
  2. Voeg een boeiend verhaal toe. 
  3. Zorg ervoor dat uw boodschap overal consistent is. 
  4. Wees beknopt. 
  5. Vergeet niet om afbeeldingen toe te voegen.

Weet aan wie je pitcht

Als je een product of dienst aan het pitchen bent, zorg er dan voor dat je begrijpt voor wie je pitcht. Dit zal je helpen om je pitch af te stemmen op wat ze nodig hebben. Het kan betekenen dat je met verschillende mensen binnen het bedrijf praat of zelfs rechtstreeks contact opneemt met klanten.

Wees duidelijk over de ‘waarom

Als je eenmaal weet voor wie je pitcht, bedenk dan waarom ze bij jou zouden moeten kopen. Wat hebben ze nodig? Welk probleem proberen ze op te lossen? Hoe past jouw oplossing in hun behoeften?

Vertel ze precies wat je voor ze gaat doen

Laat ze niet raden wat je voor ze gaat doen. Vertel hen in plaats daarvan precies wat je voor hun bedrijf gaat doen. Dit maakt het voor hen gemakkelijker om te begrijpen hoe jouw product of dienst in hun bedrijf past.

Toon ze het bewijs dat je de oplossing hebt

Als je een idee pitcht, laat ze dan het bewijs zien dat je het kunt waarmaken. Dit betekent een prototype, een voorbeeldproject of zelfs een voltooid project hebben. Het laat ze zien dat je eerder iets soortgelijks hebt gedaan en dat je je ideeën kunt uitvoeren.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist