Betekenis van: Pinterest

« Terug naar Marketing Begrippen

Pinterest is een visuele zoekmachine waar veel mensen zoeken naar ideeën en inspiratie. Je kunt er zoeken naar afbeeldingen, video’s en GIFS. Die content kan worden geplaatst door iedereen met een Pinterest account. Ook is het mogelijk met een account om eigen borden te maken of borden te maken met andere mensen. Zo’n bord is een soort moodboard met allemaal ideeën en stijlen om bijvoorbeeld je huis in te richten. De populairste categorieën op het platform zijn koken, huis en stijl inspiratie.

Een post op Pinterest wordt ook wel een pin genoemd. De homepagina van Pinterest wordt gecombineerd uit pins, personen en bedrijven die op basis van je activiteit en gedrag geselecteerd worden. Ook kun je er de pins zien van de borden die je volgt. Bovenaan de homepagina staat een grote zoekbalk, waarmee je ook nog eens door het hele platform kunt zoeken naar bepaalde onderwerpen. Op basis van je zoekterm worden vervolgens relevante pins gezocht.

Een pin maken

Als je zelf een pin wilt maken dan heb je keuze uit verschillende soorten.

 • Statische pin: Deze pins bestaan uit één afbeelding.
 • Idee pin: Hiermee kun je een pin met tot 20 pagina’s maken. Bijvoorbeeld voor een handleiding.
 • Video pin: Deze pins bestaan uit één video.
 • Rijke pin: Deze synchroniseert automatisch informatie van je website. Bijvoorbeeld een blogpost.
 • Verzameling pin: Dit is een collectie/verzameling van aangeboden producten.

Je kunt in 7 stappen je eigen pin maken

 1. Ga naar Pinterest en maak een account aan.
 2. Klik op de plus rechtsonder in je scherm.
 3. Klik op ‘een pin maken’.
 4. Upload een afbeelding.
 5. Voeg een titel, beschrijving en URL toe.
 6. Selecteer of maak een bord waarop je de pin wilt zetten.
 7. Klik op ‘opslaan’.

Pinterest marketing

Bij een Pinterest marketingstrategie ligt de focus vooral op het delen van beeld en/of video. Gebruikers op Pinterest zijn vaak erg betrokken, hierdoor ligt de koopintentie dan ook vaak hoger. Er zijn verschillende doelen die je kunt behalen met het platform. Allereerst is het een goede plek om bekendheid op te bouwen. Daarnaast kun je ook loyaliteit vergroten via het platform. Ook kun je verkopen, abonnementen en inschrijven op bijvoorbeeld je nieuwsbrief stimuleren.

Dit kun je allemaal organisch doen via Pinterest. Maar het is ook mogelijk om advertenties te maken. Zo kun je nog net wat meer bereik behalen via het platform. Door advertenties in te zetten via Pinterest bereik je jouw klanten op het perfecte moment. Vanuit je organische pins en betaalde advertenties stimuleer je Pinterest gebruikers om je website te bezoeken. Maak je dus klaar voor meer verkeer als je Pinterest gaat gebruiken!

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist